AKŞAM TV

Tedarik krizine ara çözüm

İngiltere'de tedarik krizi sürüyor. TIR ve kamyon şoförü bulunamadığı için akaryakıt ve perakende sektöründe ciddi sıkıntılar var. Hükümet çözüm için düğmeye bastı. Yurt dışından binlerce kişiye geçici vize vereceğini duyurdu.



Akaryakıt krizi sürüyor. İstasyonlarda uzun kuyruklar var. Marketlerdeki raflar da boşaldı. İngiltere tedarik krizine çözüm arıyor. Hükümet ara formül buldu. Binlerce kişiye geçici vize verecek.

Kararı İngiltere ulaştırma bakanlığı aldı. Yurtdışından geçici olarak 5 bin ağır vasıta sürücüsüne vize verecek. TIR ve kamyon şoförü eksikliği gıda sektörüne de etkiliyor. Çiftçiler, Noel için hindi kalmayabileceği uyarısını yaptı. Bunun üzerine hükümet ayrıca tavukçuluk sektöründe çalışacak 5 bin 500 yabancı işçiye 3 ay süreli geçici vize verecek.

Akaryakıt tedarikinde de hala sıkıntı sürüyor. Benzin kalmadığı için istasyonlar geçici olarak kapandı. Halk, endişeyle benzin istasyonlarına gitti. Uzun kuyruklar oluştu. Petrol şirketi BP, istasyonlarının 3'te 1'inde akaryakıtın tamamen bittiğini açıkladı. Hükümetse sürücüleri uyardı. 'Stokta yeterince akaryakıt var. Panik alımı yapmayın' dedi.

Hükümet ek önlem aldı. Petrol şirketlerinin yakıt tedarikini hızlandırmak için rekabet yasasına askıya alacak. Böylece, benzin ihtiyacı olan bölgelere hızlı tedarik sağlanacak.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER