AKŞAM TV

Taliban yönetiminde günlük yaşam

Taliban, Kabil'i ele geçireli bir ay oldu. Günlük yaşam koşuşturması sürüyor. Şehrin güvenliğini artık Taliban sağlıyor. En büyük sıkıntı ise ekonomik zorluklar ve fiyatların sürekli yükselmesi.



Taliban, Kabil'i ele geçireli bir ay oldu. Afganistan'da Taliban'ın kontrol altına aldığı Kabil'de halkın günlük yaşam koşuşturması sürüyor. Şehrin güvenliğini artık Taliban sağlıyor. En büyük sıkıntı ise ekonomik zorluklar ve fiyatların sürekli yükselmesi.

Tam bir ay oldu. Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'de kontrolü ele geçireli 30 günü geçti. Sokaklardaki manzara eskisine göre çok farklı. Taliban Afganistan'ın başkenti Kabil'e 15 Ağustos'ta girmişti. Aradan tam bir ay geçti. Her yerde silahlı taliban mensuplarını görmek mümkün. Başkentin güvenliğini onlar sağlıyor. Afganistan bayrakları artık yok. Yerine Taliban'ın simgeleri dalgalanıyor. Çarşı pazar hareketli. Başkentte günlük yaşam koşuşturması sürüyor. Ancak zaten var olan ekonomik sıkıntılar iyice arttı. Bankalarda hala nakit çekme kısıtlaması var. Bu nedenle büyük kalabalıklar toplanıyor. Temel gıda dahil ürün fiyatları da sürekli yükseliyor.

Kabil'de artık bombalı saldırılar olmuyor. Halk bundan memnun. Bir yandan Taliban'ın getirdiği yeni kurallara alışmaya çalışırken, diğer yandan ekonomik sıkıntıların çözümünü bekliyorlar İnsanlar ekonomik sıkıntıları aşmak için her imkânı değerlendirmeye çalışıyor. Hatta evlerindeki eşyaları satıyorlar.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER