AKŞAM TV

Rusya'dan Kiev'e yoğun füze saldırısı

Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in yanı sıra Harkiv, Lviv, Odessa, Zaporijya ve Dnipropetrovsk bölgelerine yoğun füze saldırısı gerçekleştirdi.

AA


Rusya'nın bu sabah, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in yanı sıra Harkiv, Lviv, Odessa, Zaporijya ve Dnipropetrovsk bölgelerine yoğun füze saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko, idarenin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın sabah saatlerinde başkent Kiev'e füze saldırısı düzenlediğini, saldırı sonucunda evlerin, arabaların hasar gördüğünü, bir depo binasından yangın çıktığını aktardı.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Rusya'nın sabah saldırıları sonucunda Kiev'de 7 kişinin yaralandığını, bir depo binasında yangın çıktığını ve Lukyanivska metro istasyonunun hasar aldığını aktardı. Kiev'in Şevçenko semtinde füze parçalarının düşmesi sonucu hasar gören deponun enkazı altında 3 kişinin mahsur kaldığına işaret eden Kliçko, 3 kişinin kurtarıldığını, olay yerinde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Kiev'de 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 18 kişinin yaralandığını aktardı. Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Rus ordusunun sabah saatlerinde bölgeye S-300 füzeleriyle 20'den fazla saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. Sinegubov, saldırı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin yaralandığını, bir tıbbi tesis, depolar, sivil işletmeler ve diğer sivil altyapının hasar aldığını aktardı. Odessa Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Kipper, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın bölgeye bu gece düzenlediği İHA saldırılarının ardından sabah saatlerinde füzelerle saldırdığını ifade etti.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER