AKŞAM TV

Milyarderlerin uzay yarışı

Milyarderler arasındaki uzay savaşını Richard Branson mı Jeff Bezos mu yoksa Elon Musk mı kazanacak?



Richard Branson mı Jeff Bezos mu yoksa Elon Musk mı? Milyarderler arasındaki uzay savaşını kim kazanacak?

Eskiden rekabet ABD ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği arasındaydı ama harcanan milyarlarca dolar Sovyet Rusya'nın çöküşüne giden süreci hızlandırdı. Bu rekabet şimdi milyardelerin sırtında. 3 milyarder bir adım öne geçmek için tonlarca para harcıyor. Jeff Bezos yaptığı son atakla bir adım öne geçmiş görünüyor.

Uzaya ilk insanlı uçuşu Rusya gerçekleştirmişti. ABD buna aya giderek karşılık verdi. Ama rekabet ve uzay çalışmalarına dökülen milyarlarca dolar, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin dağılışına giden süreci hızlandırdı.

Bu misyonu ülkelerin omzundan ABD'li milyarderler aldı. Amazon ve Blue Origin kurucusu Jeff Bezos şimdi bir adım öne geçmeye çalışıyor NASA'ya tam 2 milyar dolarlık teklif yaptı. Başarılı uçuşların ardından kendine daha da güvenen Jeff Bezos, şirketi Blue Origin'i yaklaşan Artemis, görevlerinin bir parçası üstlenmek istiyor. NASA tarafından yürütülen program yeni ay görevlerini içeriyor. Açık bir mektup yayınlayan Jeff Bezos, önerilen milyarlarca dolarlık katkının NASA'nın bütçe finansman açığını kapatacağını' söyledi. Önümüzdeki günlerde NASA yetkililerinin nasıl bir karar alacağı şimdilik gizemini koruyor. Ancak sunduğu argümanlar ve avantajlarla Jeff Bezos'un yarışı önde götürdüğü ortada.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER