AKŞAM TV

Miçotakis'ten Türkiye mesajı

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye ile silahlanma yarışına girmeye niyeti olmadığını söyledi. Miçotakis, bu açıklamanın ertesinde, Fransa'dan üç yeni savaş gemisi alacaklarını ilan etti.



İki günlük resmi ziyaret için Paris'te bulunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunan devlet televizyonu ERT'e verdiği özel röportajda, Türk-Yunan ilişkilerini değerlendirdi. İş birliğine hazır olduklarını söyleyen Miçotakis: Türkiye ile silahlanma yarışına girme niyetim yok' dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ilişkilerin sakin sürmemesi için bir neden olmadığını vurguladı. 'Sakin bir yaz geçireceğimizi öngörmüştüm, neden sakin bir sonbahar, sakin bir güz de geçirmeyelim? Doğu Akdeniz'deki gerginliğin kimseye faydası olmayacağını Türkiye'nin anladığına inanıyorum' diye konuştu.

İklim krizi, sığınmacı sorunu gibi ortak sorunlarda Türkiye ile iş birliği yapılabileceğini belirten Miçotakis, ekonomik iş birliğinin de iyi komşuluk ilişkileri ve saygı çerçevesinde mümkün olduğunu kaydetti.

Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin modernleşmesi gerekliliğine vurgu yapan Miçotakis, 'Türkiye ile bir silahlanma yarışına girme niyetim hiç yok' ifadesini kullandı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER