AKŞAM TV

Maldivler yok oluyor

Dünyanın en ünlü tatil bölgelerinden biri olan Maldivler yok olma tehdidiyle karşı karşıya. Yapılan bir araştırmaya göre iklim değişikliği nedeniyle deniz seviyesinin yükselmesi sonucu ada 2050'de su altında kalabilir.



Dünyanın en ünlü tatil bölgelerinden biri Maldivler. Masmavi denizi ve yeşilliğiyle doğanın güzelliğini gözler önüne seriyor. Dünyanın bu güzel köşesi, iklim değişikliğinin ilk kurbanları arasında olabilir. Maldivler yok olma tehlikesi yaşıyor. 2050'de su altında kalabilir.

Maldivler, Hint Okyanusu'nun ortasındaki takımadadan biri. Dünyanın en alçakta olan ülkesi. Küresel ısınmanın deniz seviyesini yükseltmesi nedeniyle ada tehdit altında. NASA ve Geological Survey çok sayıda rapor hazırladı. Küresel ısınmayla Maldivler'in yaklaşık yüzde 80'inin 2050 yılına kadar yaşanmaz hale geleceğini belirtti.

Maldivler Devlet Başkanı İbrahim Muhammed Solih, iklim değişikliği konferansında bu konuya dikkat çekti. 'Adalarımız yavaş yavaş deniz tarafından birer birer su altında kalıyor' dedi. Gidişat tersine dönmezse, ülkesinin 2050'ye kadar yok olabileceğini söyledi. Ülke, ulusal bütçenin yüzde 50'sinden fazlasını iklim değişikliğine harcıyor. Dünyanın diğer ada ülkeleri de gelişmiş ülkelerden fon talep ediyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER