AKŞAM TV

İşgalci İsrail Gazze'nin kuzeybatısından çekildi

İsrail güçleri Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bazı bölgelerden çekildi.

AA


İsrail ordusunun kara operasyonunun başladığı 27 Ekim 2023'ten bu yana konuşlandığı Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bazı bölgeler ve Gazze kentinin kuzeybatısından çekildiği bildirildi.

İsrail ordusuna ait askeri araçlar, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Et-Tevvam, El-Kerame mahalleleri ile Er-Reşid Caddesi'ni de içeren bölgelerden 27 Ekim'den bu yana ilk kez tamamen çekildi.

Ordu ayrıca Gazze kentinin kuzeybatı bölgelerinde bulunan 'Emniyet, El-Mekusi, İstihbarat Kuleleri, Behlül ve Er-Reşid' yerleşim alanlarından da çekildi.

İsrail ordusunun çekilmesinden saatler sonra bölge sakinleri, Gazze Şeridi'ndeki savaşın başlamasıyla terk etmek zorunda kaldıkları evlerini ve mülklerini görmeye geldi.

Bazı Filistinliler, AA muhabirine, kara operasyonunun başladığı 27 Ekim'den bu yana ilk defa bu bölgeye gelebildiklerini söyledi.

İsrail ordusu 27 Ekim 2023'te, Gazze kenti ile kuzeydeki birçok bölge ve mahalleye kara saldırıları başlatmıştı.

İsrail ordusu Aralık 2023'ten bu yana kademeli olarak Gazze kentinin kuzeyindeki bölgelerden çekilmeye başladı ve bunu ocak ayının başında Gazze kentindeki mahalle ve bölgelerden kısmi çekilme izledi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER