AKŞAM TV

Irkçı yazardan skandal sözler

Fransa'da 2022'de Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ülkede ırkçı ve İslam karşıtı söylemler güçlenmeye başladı. Aday olması beklenen aşırı sağcı isimlerden biri, bunun son örneği oldu. Eric Zemmour, seçilirse “Muhammed” ismini yasaklayacağını söyledi.



Avrupa'da yine aynısı yaşanıyor. Bir ülkede seçim olduğunda, Türk ve Müslüman karşıtlığı iç siyaset malzemesi yapılıyor. Bu kez Fransa'da oldu. Aşırı sağcı yazar Eric Zemmour, İslam karşıtlığı üzerinden siyasi hesaplar yapıyor.

Fransa'da 2022'de cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Zemmour'un da aday olması bekleniyor. Aşırı sağcı yazar bir TV kanalında canlı yayına konuk oldu. İslam karşıtı ifadeler kullandı.

Zemmour, yayında son kitabını da tanıttı. Kitaptaki vizyonun, kampanyasını şekillendireceğini söyledi. Adaylığını henüz resmen açıklamamış olsa da, İslam düşmanlığını körükleyen seçim vaadini duyurdu.

Eric Zemmour, seçilirse ilk işinin Muhammed ismini yasaklamak olacağını söyledi. 'Eğer 3'üncü nesil hala çocuğuna Muhammed adını veriyorsa, bunu son derece üzücü buluyorum' dedi. 'Normal olarak bir önceki neslin zaten ismini değiştirmiş olması gerekiyordu' diye konuştu. 'Müslümanlar çocuklarına Muhammed adını veremeyecek. İkinci isim olarak verebilir' ifadesini kullandı.

Zemmour'un sözlerine mensubu olduğu aşırı sağ cephe de Dahil hemen tüm çevrelerden tepki geldi. 63 yaşındaki siyasi yorumcu, kışkırtıcı sözleri Cnews kanalında söylemişti. Kanaldan yayın yasağı aldı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER