AKŞAM TV

Fransa'da hastanelerde kriz

Fransa'da sağlık çalışanı eksikliği devlet hastanelerini olumsuz etkiliyor. Devlet hastanelerinden binlerce yatak kaldırıldı. Doktorlar ülkedeki bu durumu felaket olarak değerlendiriyor.



Fransa'da devlet hastaneleri zor günler geçiriyor. Ülkede hemşire, doktor ve sağlık çalışanı eksikliği yaşanıyor. Hastanelerde bir yılda 5 bin 800 yatak kaldırıldı.

Doktorlar bu durumu felaket olarak yorumluyor. Ülke genelinde hastanelerde mevcut yatak sayısı 387 bin. Ancak personel eksikliği nedeniyle hepsi kullanılamıyor. Hastanelerde 2013'den bu yana en az 27 bin yatak kaldırıldı. Yatakların kaldırılmasının sebeplerinden biri Kovid-19. Salgın nedeniyle odalarda 2 yatak yerine 1 yatak bulunuyor. Bu durum nedeniyle sağlık çalışanları mesai yapmak zorunda kalıyor ve hastaları daha kısa sürede taburcu ediyorlar. Personel eksikliği nedeniyle devlet hastanelerine rağbet gösterilmiyor.

Paris'te görev yapan doktor Patrick Pelloux hastanelerdeki durumu felaket olarak nitelendirdi. Ülkedeki sıkıntının eski cumhurbaşkanı Sarkozy'nin dönemine dayandığını iddia etti. 2009'da yürürlüğe giren bir yasa ile hastanelerin kötüleşmeye başladığını öne sürdü.

Personel eksikliği maaşlardan da kaynaklanıyor. Doktor ve hemşireler aldıkları ücretlerden memnun değil. 4 bin Fransız hemşire ücretlerin daha yüksek olması nedeniyle İsviçre ve Almanya'da çalışıyorlar. Fransa hükümeti bu konuda soruşturma başlattı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER