AKŞAM TV

Ezana izin verdi, hedef oldu

Almanya'nın Köln şehrinde Müslümanlar bir ilki yaşayacak. Artık her cuma hoparlörden ezan okunabilecek. Belediyenin ezan sesine izin vermesi ise ülkeyi ikiye böldü. Tepkilerin odağındaki belediye başkanı ise geri adım atmamakta kararlı.



Almanya'nın Köln şehrinde Müslümanlar bir ilki yaşayacak. Artık her cuma hoparlörden ezan okunabilecek. Belediyenin ezan sesine izin vermesi ise ülkeyi ikiye böldü. Belediye Başkanı Henriette Reker tepkilerin odağında. Ama geri adım atmıyor. ezan kararının arkasında.

Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker... Camilerde açık kapı günü etkinliklerine de katılıyordu. Hoparlörden ezan okunmasını da, 'Dinin karşılıklı kabulünün bir işareti ve anayasal olarak korunan din özgürlüğüne bağlılık' olarak değerlendirdi. 'Bundan şüphe duyan herkes Köln'ün kimliğini ve barış içinde bir arada yaşamamızı sorguluyor demektir.' dedi.

Ezanın hoparlörden okunacak olmasına tepkiler geldi. Tepkilerde Bild Gazetesi başı çekti. Bir köşe yazısında kilise çanıyla ezanın eşit görülemeyeceği iddia edildi. Bavyera Bölgesi'nde faaliyet gösteren Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi'nden açıklama geldi. Parti, Köln'de başlayacak uygulamaya tepki gösterdi. 'Bavyera Bölgesi'nde bu tür denemeleri istemiyoruz' dedi.

Belediye Başkanı Henriette Reker tepkilere sosyal medya hesabından cevap verdi. 'Köln, dini özgürlüğün ve çeşitliliğin kentidir. Köln'de birçok Müslüman bulunuyor. Ezan okunmasına izin vermek bana göre saygının bir göstergesidir' dedi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Başkanı Kazım Türkmen kararın, Müslümanlarda aidiyet duygusunu artırdığını söyledi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER