AKŞAM TV

Eski casustan itiraflar

Eskiden Kuzey Kore'nin en üst düzey casuslarından biriydi. Kim Kuk-Song adlı eski casus BBC'ye verdiği mülakatta birçok karanlık olayı gün ışığına çıkardı.



Kuzey Kore, dışarıya kapalı ülkelerden biri. Ülkede gerçekte neler yaşandığı her zaman merak konusu. Özelikle de istihbarat kuruluşları tarafından. Kuzey Koreli eski casus Kim Kuk-Song'un açıklamaları bu nedenle dünyada yankı buldu. Bir süredir Güney Kore istihbaratına çalışan kim, BBC'ye konuştu. Uyuşturucu ticaretinden, suikast ve saldırı planlarına kadar birçok konudan bahsetti. 2009'da Güney'e sığınan Kuzey Koreli bir yetkiliyi öldürmek için Kim Jong-Un'dan emir aldığını söyledi.

Kim Kuk-Song - Kuzey Koreli eski casus bu Kim Jong-Un'un babasına saygısını göstermek için yapılmış bir hareketti. Hwang Jang-Yop'ı öldürmek için terör gücü kuruldu. Ancak suikast girişimi başarısız oldu. 2 binbaşı Seul'da hapis cezasına çarptırıldı. Kuzey Kore yönetimi kendisine yöneltilen iddiaları hep reddetti.

Eski casus, Kuzey Kore'nin 1990'lardaki açlık krizine karşı, uyuşturucu üretip sattığını söyledi. Muhabir, uyuşturucu paralarının nereye gittiğini sordu. Kuzey Kore'deki bütün paraların ülkedeki liderinin olduğunu söyledi.

Uyuşturucu üretimi için ülkeye 3 yabancı getirdim ve bina inşa ettirdim. Kuzey Kore'nin bütün parası Kim Jong-Un'a aittir. Uyuşturucu paralarıyla villalar inşa etti. Lüks hayatın keyfini çıkardı.

Eski casus, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılamayacağını da sözlerine ekledi. Kim Jong-Un'un siyasi geleceğinin nükleer silahlara bağlı olduğunu söyledi.

Kim, 2014'te hayatını kurtarmak için Güney Kore'ye kaçtı. O zamandan beri de Güney Kore'de yaşıyor. Sadakat ve rütbenin Kuzey Kore'de güvenliği garanti etmediğini söyledi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER