AKŞAM TV

Dünyanın konuştuğu fotoğraf

Sosyal medya Taliban'dan gelen fotoğrafları konuşuyor. O fotoğraflarda, Taliban mensupları bir nehirde ellerinde silahlarla deniz bisikletlerini biniyor.



Daha önce çarpışan otomobiller, atlıkarınca ve trambolinde eğlenirken görüntülenmişlerdi. Taliban mensupları bu kez deniz bisikletlerinde fotoğraflandı.

İddiaya göre bu fotoğraflar bir tatbikattan. Acil bir durumda Pyanj Nehri'ni geçme tatbikatı yaptılar. Fotoğraflar, sosyal medyada 'Taliban deniz kuvvetleri' esprileriyle karşılandı.

Başkentteyse durum bu. Günlük hayat koşuşturması devam ediyor. Ancak fiyatlar çok yüksek. Hayat her geçen gün daha da pahalılaşıyor. Taliban, dünyaya dış yardımların sürmesi için çağrı yapıyor.

Kadınlarsa yeniden sokağa çıktı. Başkentte 15 kadın eylemi vardı. Ağızlarını bantladılar. Eğitim hakkı için sessiz protesto düzenlediler.

Başkentte durum eskiye göre sakin. En azından bombalı saldırılar olmuyor. Ancak Kabil'e uzak noktalardan birinden, Celalabat'tan saldırı haberi geldi.

Saldırıyı terör örgütü DEAŞ'ın Horasan Kolu üstlendi ve doğrudan Taliban'ı hedef aldıklarını duyurdular. Yaralananlar olduğu söyleniyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER