AKŞAM TV

Boris Johnson'ın soyağacı

İngiltere başbakanı Boris Johnson'ın gazeteci kız kardeşi Rachel Johnson büyük annesiyle ilgili bilinmeyen bir detayı ortaya çıkardı. Hanife Feride adındaki büyükannesi, 13 yaşındayken İstanbul'da Türk bir tüccarla evlendirilmiş.



İngiltere Başbakanı Boris Johnson. Osmanlı'nın son İçişleri Bakanlarından Ali Kemal'in torunu. Kız kardeşi Rachel Johnson, dedesinin babaannesiyle ilgili bir detayı ortaya çıkardı. Babanne Hanife Feride'nin 13 yaşında zengin bir Türk tüccarla evlendirildiğini söyledi.

Gazeteci Rachel Johnson, Times Gazetesi'nde bir yazı yazdı. Bu yazıda atalarından bahsetti. Dedesinin babaannesi Hanife Feride Çerkes'ti. büyük-büyük anne, Rusya'dan kaçan bir ailenin kızıydı. 13 yaşında İstanbul'da Türk tüccar Ahmet Hamdi'ye başlık parası karşılığında verildi. Hanife, Ahmet Hamdi ile evlendi. Ali Kemal dünyaya geldi. Rachel, büyük-büyükannesi için 'Üzülmedim, fakir bir köyde kalmak yerine daha iyi bir şans yakaladı' diyor.

Rachel'ın ikinci adı da dikkat çekiyor. İkinci adı Sabiha. Adının Türkiye ile bağlantısı var. Babası Stanley Johnson, Türkiye'nin eski Londra büyükelçisi üvey amcası Zeki Kuneralp ile yakın arkadaştı. Sabiha da Zeki Kuneralp'in annesinin adıydı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER