AKŞAM TV

Beyrut'ta göstericilere ateş

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta protesto sırasında silahlar patladı. 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. En az üçünün durumu ağır. Geçmişteki iç savaşı hala unutmayan ülke diken üstünde.



O anlar amatör kameraya böyle yansıdı. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta çok gergin anlar yaşandı. Protestoda silahlar konuştu.

Protesto gösterisi Hizbullah ve Emel Hareketi taraftarları tarafından düzenlendi. 4 ağustos 2020'de Beyrut Limanı'nda meydana gelen büyük patlama hakkındaki soruşturma, yine askıya alınmıştı. Buna tepki gösteriyorlardı. Birden silah sesleri duyuldu.

İnsanlar can havliyle kendilerini korumak için kaçıştı. Kargaşa manzaraları yaşandı. Çok geçmeden ambulans sesleri duyuldu. Kameralara yansıyan görüntülerde vurulmuş insanlar vardı.

Can kaybı ve yaralı haberleri geldi. Yerel kaynaklara göre silahlar doğrudan kalabalığı hedef aldı. Kimin ateş açtığı bilinmiyor.

Amatör kamera görüntülerinde, siyah giyimli silahlı kişilerin ateş açtığı görülüyor. Kim oldukları net olarak bilinmiyor. Bazı kaynaklar bu kişilerin Hizbullah mensupları olduğunu öne sürüyor.

Protestonun düzenlendiği bölge Hristiyan ve Müslüman semtleri arasında sınır konumunda. 1975-1990 yılları arasındaki iç savaş sırasında da cepheydi. Göstericiler buradan adalet sarayına yürüyecekti.

Siyasetçiler gerilimi yatıştırmak için alarma geçti. Lübnan Başbakanı Necib Mikati sükûnet çağrısı yaptı. Yaşananlara sebep olanların tutuklanacağı sözü verdi. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn da başbakan, İçişleri Bakanı, Savunma Bakanı ve Genelkurmaybaşkanıyla irtibata geçti.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER