AKŞAM TV

Almanya'da Korkunç Saldırı!

Son dakika haberine göre; Almanya'nın Hessen eyaletindeki Hanau kentindeki iki ayrı kafeye gerçekleştirilen silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 11'e çıktı. Saldırgan ve annesi ise evlerinde ölü bulundu. Hedef alınan kafelerden birinin Türklere ait olduğu ve hayatını kaybeden 5 kişinin Türk kökenli olduğu iddia ediliyor. Alman Bild gazetesi, Hanau'daki silahlı saldırıyı yapan kişinin aşırı sağcı Tobias R. olduğunu ve failin saldırıyla ilgili ırkçı ifadelerin bulunduğu mektup ve video bıraktığını yazdı.



Almanya'nın Hessen eyaletindeki Hanau kentine bağlı iki ayrı nargile kafeye gerçekleştirilen silahlı saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. İki kişi olduğu belirtilen saldırganların yakalanması için bölgede helikopter destekli polis operasyonları sürüyor.

'5 TÜRK HAYATINI KAYBETTİ' İDDİASI

TRT Haber'in aktardığına göre, saldırıda kesin olmamakla birlikte 5 Türk hayatını kaybetti. Bir görgü tanığı saldırganların kullandığı aracın plakasını polise bildirdi.

SALDIRGAN VE ANNESİ EVLERİNDE ÖLÜ BULUNDU

Polis, fail olduğu düşünülen kişinin evini bastı ve kapıyı patlatarak eve girdi. Evde saldırgan ve annesinin ölü olarak bulunduğu açıklandı.

Fail olduğu düşünülen kişinin Alman olduğu, avlanma belgesinin bulunduğu ve arabasında çok sayıda mühimmat sakladığı kaydedildi. 

KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Alman gazetesi Bild, saldırganın aşırı sağcı eğilimli olduğunu yazdı. Ayrıca gazetenin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Tobias R. adlı fail, saldırıyla ilgili ırkçı ifadelerin bulunduğu mektup ve video bıraktı. 

HÜKÜMET SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, saldırıyı 'Korkunç bir suç' olarak nitelendirdi, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER