AKŞAM TV

Almanların Türkiye'ye ilgisi büyük! Rezervasyonlarındaki artış yüzde 40'ı geçti

Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Norbert Fiebig, Almanların bu yaz tatili için Türkiye rezervasyonlarında yaşanan artışın yüzde 40'ı geçtiğini belirtti.

AA


Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Almanların bu yaz tatili için Türkiye rezervasyonlarında yaşanan artışın yüzde 40'ı geçtiğini belirterek, 'Tatil paketi söz konusu olduğunda Türkiye, İspanya'dan bile önde.' dedi.

Fiebig, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nda AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Turizm sektörünün insanların seyahat etmek istemesiyle iyi bir 'ruh hali' içinde olduğunu dile getiren Fiebig, bunun yaz tatili için rezervasyon rakamlarına yansıdığını söyledi. Fiebig, gelecek yaz sezonu için Almanya'da rezervasyonlarda yüzde 30'luk bir artış olduğunu dikkati çekerek, bu yükselişin devam etmesini beklediklerini kaydetti.

'TÜRKİYE, HER ŞEY DAHİL ÜRÜNLER SUNAN DESTİNASYONLAR ARASINDA BİR NUMARA'

Norbert Fiebig, Almanların seyahat tercihlerinde Türkiye'nin konumuna değinerek, 'Almanların nereye seyahat ettiğine baktığımızda gördüğümüz şey; rezervasyonda yüzde 40'tan fazla bir artışla Türkiye'nin çok iyi durumda olduğu. Tatil paketi söz konusu olduğunda Türkiye, İspanya'dan bile önde. Üçüncü sırada Yunanistan ve dördüncü sırada Mısır var.' diye konuştu. Fiebig, Türkiye'ye yönelik rezervasyonların bu yıl özellikle çok iyi olduğunu ve bunun tüm sene boyunca devam etmesini beklediğini kaydederek, 'Bunun nedeni Türkiye'nin çok iyi bir fiyat/performans oranına sahip olması ve Almanya'da çok popüler olan her şey dahil ürünler söz konusu olduğunda Türkiye'nin bu destinasyonlar arasında bir numarada bulunması.' ifadelerini kullandı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER