AKŞAM TV

ABD'de madeni para tartışması

ABD Kongresi'nde borç limitinin askıya alınmasına dair tartışmalar sürerken, acil bir durumda Fed'e verilmek üzere 1 trilyon dolar değerinde platin madeni paranın basılabileceği iddia edildi.



ABD Kongresi'nde borç limitinin askıya alınmasına dair tartışmalar sürerken, acil bir durumda fed'e verilmek üzere 1 trilyon dolar değerinde platin madeni paranın basılabileceği iddia edildi.

ABD merkezli internet sitesi Axios'da yer alan bir haberde, ABD darphanesinin eski müdürünün Hazine Bakanı Janet Yellen'ın istemesi halinde 1 trilyon dolar değerinde platin bir madeni para basılabileceğini açıkladığı belirtildi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise dün CNBC'ye verdiği röportajda borç limiti krizini çözmek için 1 trilyon dolarlık platin madeni paranın basılmasına karşı olduğunu söylemişti.

ABD'nin temerrüde düşmesini önlemek için Kongre'nin federal borç limitini 18 Ekim'den önce kaldırmasının 'son derece gerekli' olduğuna da dikkat çeken yellen, krizi çözmek için ABD para birimi yasasında bir boşluğun kullanılmasına karşı olduğunu sözlerine eklemişti

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER