AKŞAM TV

ABD, Yunanistan'da yeni üs mü kuracak?

Türkiye'ye 40 kilometre uzaklıktaki Dedeağaç'ı askeri üs yapan ABD'nin şimdi de Çanakkale Boğazı'nı çevreleyen adaları istediği iddia ediliyor.



Yunanisyan provokatif adımlarına bir yenisini saha ekledi. Atina hükümetinin yayınladığı NAVTEX'in Türk kıta sahanlığını işgal ettiği anlaşıldı. Milli Savunma Bakanlığı hemen itiraz NAVTEX'i ilan etti.

Yunanistan, sakin geçen yaz mevsiminin ardından Türkiye ile 'Navtex Savaşı'nı yeniden başlattı. Atina, Girit'in doğusunda sözde araştırma yapmak için 16-22 Eylül tarihleri arasında NAVTEX ilan etti.

Yunanistan'ın NAVTEX ilanının ardından Türkiye sözde araştırma yapılacak alanı inceledi. NAVTEX'in Türk kıta sahanlığını işgal ettiği tespit edildi.

Komşunun sınır tanımazlığına Ankara'dan cevap gecikmedi. Türkiye Girit'in doğusunda ilan edilen NAVTEX'e itiraz NAVTEX'i ilan etti.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Yunanistan'ın bilimsel çalışma adı altında Türk kıta sahanlığına yönelik provokatif girişimlerine devam ettiğini belirtti. Açıklamada 'Yunanistan'ın bu son provokatif girişimine karşı da gerekli tedbirler alınmıştır ve uygulanmaktadır' denildi.

Güvenlik kaynaklarından yapılan bilgilendirmede Türkiye'nin Yunanistan'dan beklentileri sıralandı.

Yunanistan iyi komşuluk ilişkilerine yakışır hareket etmeye davet edildi. Mesnetsiz iddiaların terk edilmesi gerektiği vurgulandı.

AB'nin Atina ile iş birliğine de dikkat çekilen açıklamada 'Duruma sadece AB dayanışması penceresinden bakmayın' mesajı verildi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER