AKŞAM TV

Oktay Kaynarca'nın 'Süleyman Çakır' olmasında o filmin etkisi var... Bir kariyerin dönüşümü!

Oktay Kaynarca seyirci için her ne kadar Süleyman Çakır ve devamında gelen Hızır Çakırbeyli ve Cezayir Türk karakterleri ile özdeşleşmiş olsa da, o sinemada festival hikayelerinde rol almış ve ödüller kazanmış bir sanatçı. Televizyonda Yeditepe İstanbul gibi edebi yanı oldukça yüklü bir işte Ferhan olarak da karşımıza çıkan Oktay Kaynarca'nın 'Süleyman Çakır' olmasında ise, rol aldığı o filmin çok büyük etkisi var.



1965 yılında Malatya'da dünyaya gelen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden 'Şampiyonlar Ligi' denebilecek bir sınıfla Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter'in öğrencisi olarak mezun olan Oktay Kaynarca, Gençler dizisi ile seyirciye ilk kez merhaba demişti. Okul arkadaşları ile beraber kamera karşısına geçtiği bu iş onun için elbette özel ancak Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, Suyun Öte Yanı ve en önemlisi festivallerden ödülleri silip süpüren Yengeç Sepeti filmleri; onun kariyerindeki en önemli sıçrama projeleri olmuştu.

Herkes için o kuşkusuz ki hem Süleyman Çakır hem Hızır Çakırbeyli hem de Cezayir Türk...

Ama bu karakterler ile özdeşleşmesini sağlayan belki de Süleyman Çakır için akla gelmesinde etkili olacak bir projesi var. Bu içeriğimizde; Oktay Kaynarca'nın kariyerini yakından inceleyip dönüşüm yaşamasını sağlayan projelerini inceliyoruz.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER