AKŞAM TV

Yurt genelinde hava nasıl olacak?

İstanbul'da ve yurt genelinde hava durumu nasıl olacak, yağışlar gelecek mi? Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, son meteorolojik verileri AKŞAM TV'den Duygu Gecü Yüzseven'e değerlendirdi.

Kurgu: Can Yıldız


İstanbul'da ve yurtta hava durumu nasıl olacak yağışlar gelecek mi?

'İstanbul özelinden başlayayım. Özellikle İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak şeklinde yağışların başlamasını bekliyoruz. Salı günü de gün boyu aralıklarla sağanak yağış geçişleri göreceğiz. Çarşamba gününden itibaren İstanbul'da yağış beklemiyoruz. Hava sıcaklığı 9-10 derece civarında bekleniyor.

'HAFTA SONU İSTANBUL'DA SICAKLIKLAR ARTACAK'

İstanbul'da hafta sonunda ise az bulutlu açık bir hava var. Hava sıcaklığının 14-15 dereceye kadar çıkacağını tahmin ediyoruz. Yurt genelinde yarın için yurdun batı kesimleri yağışlı. Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz, İç Ege, batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun kuzey batısında birde Doğu Anadolu'nun güney doğusunda yağış geçişleri bekliyoruz. Yağışlar yine iç kesimlerde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak ama Perşembe gününden itibaren ise yurdun güneydoğu kesimlerinde şimdiden yağış beklemiyoruz. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyrediyor kuzey iç ve batı kesimlerde. Ancak yağışların Cuma günü batı bölgelerden başlayarak artmasını ve özellikle mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini bekliyoruz.

Peki, üç büyük şehir için neler söyleyeceksiniz hafta sonuna dair?

İstanbul'da az bulutlu ve açık bir hava bekliyoruz genellikle hava sıcaklığı 14-15 dereceye kadar bulacak. Özellikle İzmir'de hava sıcaklığının artma trendi olacak hafta sonunda 18-19 dereceye kadar çıkmasını bekliyoruz. Ankara'da da hafta sonunda gene 14-15 dereceye kadar çıkacak. Özellikle üç büyük il olmak üzere hafta sonunda yurdun büyük bir bölümünde yağış beklemiyoruz sadece Cumartesi günü kuzey batı kesimlerde Pazar günü de Karadeniz'de yağış geçişleri göreceğiz.


POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER