AKŞAM TV

Yerli otomobilde yeni gelişme: Hava bildirimleri anlık gelecek

Yerli otomobilde kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak bir özellik için düğmeye basıldı. Buna göre yerli otomobili kullanan sürücüler; hava durumuna göre rota önerilerini, yolculuk güzergahında ve şarj istasyonlarındaki son hava durumunu öğrenebilecek.



Yerli otomobil projesi ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın liderliğinde bir araya gelen TOGG yöneticileri ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yerli otomobil için bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bu iş birliği kapsamında üretilecek otomobiller, meteoroloji verilerini anlık olarak alabilecekler. Peki; yeni proje sürücülere ne gibi kolaylıklar getiriyor? MÜSİAD Maden ve Enerji Yönetimi Komitesi Başkanı Dr. Cihad Terzioğlu, gelişmeleri AKŞAM TV'den Duygu Gecü Yüzseven'e değerlendirdi.

'ÇİFT TARAFLI VERİ AKIŞI SÜRÜCÜLERE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK'

'Yerli otomobil yüzde yüz elektrikli bir otomobil olacak. Elektrikli otomobilleri hayal edersek daha çok bilgisayar yazılımlarının ve programlarının olduğu her verinin çok önemli olduğunu sistemlerden bahsediyoruz. Araçtaki her cihaz birbiriyle irtibatlı ve konuşuyor olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'yle yapılan protokolün detaylarına baktığımızda anlık olarak bütün iklimlendirme koşulları ve hava koşulları ile ilgili veriler var. Elektrikli araçla birlikte bunu hayal ettiğimizde sürücünün bütün beklentileri karşılanmış oluyor. Anlık hava tahminleri, gidilecek rotadaki hava tahminleri bunlardan bazıları... Tüm bunlar sürücülere elektrikli aracı daha efektif ve güvenli kullanma imkanlarını beraberinde taşıyor. Bu aracın tüm veriler ışığında kendini optimize etmesi açısından büyük önem taşıyor. Burada yapay zeka faktörü öne çıkıyor.'

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Kurgu: Duygu Gecü Yüzseven / duygu.gecu@turkmedya.com.tr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER