AKŞAM TV

'Türkiye izole bir ülke gibi değerlendirilmemelidir'

Fransa'da yaşayan bir Türk olan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Öznur Küçüker Sirene, Küresel ekonomide Türkiye etkisini Akşam TV'den Duygu Gecü Yüzseven'e değerlendirdi. Öznur Sirene, 'Ülkemizdeki ekonomistlerin, iktisatçıların ya da gazetecilerin tepkileri psikolojik olarak halkı daha da moral kaybına uğratıyor. Bunun da doğrudan ekonomik üzerinde etkileri oluyor' dedi.

Duygu Gecü Yüzseven


Uluslararası İlişkiler Uzmanı Öznur Küçüker Sirene'nin değerlendirmeleri şöyle:

'Gerek koronavirüs nedeniyle gerek dünyanın içinde bulunduğu ekonomik çerçeve içerisinde Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Ancak, halkımız ekonomik anlamdaki zor süreci hükümete bağlıyor. Gerek kur dalgalanmaları, gerek zamlar, enflasyon gibi sebeplerin hepsini hükümete bağlıyor. Ama durum hiç de öyle değil. Ben Fransa'da yaşayan bir Türk olarak bunu sıkça dile getirmeme rağmen maalesef muhalefet tarafından ciddiye alınmıyor.

Bence ülkemizdeki ekonomistlerin, iktisatçıların ya da gazetecilerin bu tür tepkileri psikolojik olarak halkı daha da moral kaybına uğratıyor. Bunun da doğrudan ekonomik üzerinde etkileri oluyor.

Özellikle sosyal medyada çok ciddi kitlelere hitap eden, milyonlarca takipçisi olan ekonomistlerin bu tür açıklamalarını ben çok tehlikeli buluyorum.'

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER