AKŞAM TV

Siyasetteki 'Katar tartışması' ile ne amaçlanıyor?

CHP'li vekil Ali Mahir Başarır katıldığı bir programda Türk ordusuna 'satılmış' diyerek hakaret etti. Akşam Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu bu sözlere sert tepki gösterdi. Peki siyasetteki 'Katar tartışması' ile ne amaçlanıyor? Tank-Palet Fabrikasındaki gerçekler ne? Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Akşam TV'ye anlattı.

Duygu Gecü Yüzseven


CHP'li Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır dün katıldığı özel bir televizyon kanalında Tank-Palet fabrikasında Katar'ın ortaklığına ilişkin anlaşmayı gündeme getirirken Türk ordusuna hakaret niteliğinde sözler söyledi.

Başarır, 'Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. 20 milyon dolara satıldığı söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış#8230;' dedi.

Konuşmasına müdahale eden Prof. Dr. Yaşar Ali Hacısalihoğlu ve Kamuoyu Araştırmacısı Hilmi Taşdemir, Türk ordusuna satılmış diyemezsin... Ordu satılmaz. Türk Milletinin silahlı kuvvetlerine bunu nasıl söylersin... Aslanlar gibi Türk ordusu#8230; ' sözleriyle tepki gösterdiler.

CHP'Lİ BAŞARIR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, katıldığı bir televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Katıldığı bir TV programında 'Türk ordusu satılmış' diyen 27'nci dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK'nın 301'inci maddesi uyarınca 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama' suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır' denildi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER