AKŞAM TV

Rusya-Ukrayna krizi nereye gidiyor?

Ukrayna ve Rusya sınırında yaşanan gerginlik devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri ise bu süreçte Ukrayna'yı desteklediğini belirtti. ABD'ye ait 2 savaş gemisinin Karadeniz'e çıkışı için Türkiye'ye diplomatik bildirimde bulunduğu bildirildi. Peki Rusya-Ukrayna krizi nereye gidiyor? Anadolu Ajansı Kiev Muhabiri Talha Yavuz, Duygu Gecü'ye anlattı.

AKŞAM TV
EDİTÖR: EDA CABUL / KURGU: DUYGU GECÜ


ABD, 2 SAVAŞ GEMİSİNİN KARADENİZ'E ÇIKIŞI İÇİN TÜRKİYE'YE DİPLOMATİK BİLDİRİMDE BULUNDU

ABD'ye ait 2 savaş gemisinin, Türk Boğazlarından Karadeniz'e çıkışı için Türkiye'ye diplomatik bildirimde bulunduğu ve gemilerin 4 Mayıs'a kadar Karadeniz'de kalacağı bildirildi.

UKRAYNA'NIN NATO'YA GİRME NİYETİ ÇOK UZUN SÜREDİR DEVAM EDİYOR.

ABD'ye ait gemilerin Karadeniz'e çıkacak olmasının Ukrayna cephesinde memnuniyetle karşılandığını belirten Anadolu Ajansı Kiev Muhabiri Talha Yavuz, 'Dün ABD, savaş gemilerini Karadeniz'e yollayacağını söylemişti. Bu Rusya'nın Hazar Denizi'nden 10 gemisini Karadeniz'e sevk etmesinin ardından yaşanan bir cevaptı. ABD gemilerinin Karadeniz'e gelmesiyle hali hazırda Donbass nedeniyle gergin olan tansiyonun biraz daha yükselmesini bekliyoruz. Bu haberde Ukrayna cephesinde memnuniyetle karşılandı. Ukrayna'nın NATO'ya girme niyeti çok uzun süredir devam ediyor. Rus tehdidine karşı NATO'daki müttefiklerin pek çok kez Karadeniz'de varlıklarını arttırması çağrısını duymuştum.' ifadelerini kullandı.

ZELENSKY, MERKEL VE MACRON İLE GÖRÜŞEBİLİR

Anadolu Ajansı Kiev Muhabiri Talha Yavuz sözlerine şöyle devam etti:

'Şu an için burada krizin daha da büyüyeceğine ilişkin bir sinyal görmüyorum, ne toplumda ne medyada. Tabi ki bir gerginlik var bu gerginliğin sebebi de Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliği. Ama cephedeki çatışmalar son dönemde biraz daha artmış olsa da 2014'ten bu yana devam ediyor. Zaten insanlar alışmış bu nedenle. Bu kapsamda barış müzakereleri deva ediyor. Üçlü temas grubu Ukrayna, Rusya ve AGİT'ten oluşan gelecek toplantısı 14 Nisan'da gerçekleşecek. Zelensky'nin Merkel ve Macron ile görüşme olasılığından bahsediliyor. Daha çok Ukrayna tarafından diplomasinin ön planda tutulduğunu görüyoruz bu kapsamda. '

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER