AKŞAM TV

İstanbul'da yağışlar hafta boyu etkisini sürdürecek

Sahra Çölü'nden gelen çöl tozu taşınımı İstanbullu sürücüleri hayrete düşürdü. Uzmanlar ise bu dönemde toz bulutlarının taşındığı çamurlu yağışların görülmeye devam edebileceğini söyledi. Peki, İstanbul ve yurt genelinde hava nasıl olacak? İstanbul'a ilerleyen günlerde kar yağacak mı? Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit son meteorolojik verileri AKŞAM TV'den Duygu Gecü Yüzseven'e değerlendirdi.



Akşam saatlerinde Marmara Bölgesi ve İstanbul'a yeni bir yağışlı hava kütlesinin geleceğini söyleyen Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit vatandaşları uyardı:

İSTANBUL'DA YAĞIŞLAR HAFTA BOYU SÜRECEK

İstanbul, akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Yarın için sağanak şeklinde yağışların devam etmesini bekliyoruz. Bugün İstanbul'da sıcaklık en yüksek 11 dereceyi gördü, yarın için beklenen en yüksek sıcaklık ise 7 derece olacak. Çarşamba ve Perşembe İstanbul'da yağışlı hava etkisini sürdürecek. İl genelinde etkili olan yağışlı hava yüksek kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacak. İstanbul'da hafta sonu ise yağış beklenmiyor.

ANKARA'DA BUZLANMA VE DON OLAYINA KARŞI DİKKAT

Büyükşehirlerde ise Ankara'da yarın hava sıcaklığı en yüksek 10 dereceyi bulacak ve yağış hakim. Çarşamba ve Perşembe ise Ankara'da yer yer kar yağışları bekleniyor. Ankara'daki kar yağışı ve buzlanma olayına karşı vatandaşlarımız dikkatli olmalı.

İZMİR'DE SALI GÜNÜNDEN SONRA YAĞIŞ YOK

İzmir'de sıcaklık bugün en yüksek 21 dereceyi gördü. Sıcaklıkların Salı günü 12 dereceye düşmesini bekliyoruz. İzmir'de Salı gününden sonra yağış beklenmiyor ancak soğuk hava hafta sonuna kadar etkili olacak. Akdeniz Bölgesi, yarın kuvvetli yağışların etkisi altına giriyor.

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Kurgu: Duygu Gecü Yüzseven

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER