AKŞAM TV

Dendias provokasyon için mi geldi?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşmesinde gerginlik yaşandı. Sözde diyolog için gelen Yunan Bakan Dendias, basın toplantısında skandal açıklamalarda bulundu. Dendias provokasyon için mi geldi?, Atina yönetimi aslında ne istiyor? gibi konuya ilişkin soruları, Altınbaş Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Eray Güçlüer, Duygu Gecü Yüzseven'e açıkladı

Duygu Gecü Yüzseven


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşmesinde gerginlik yaşandı. Sözde diyolog için gelen Yunan Bakan Dendias, basın toplantısında skandal açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'ndan diplomatik ders

Çavuşoğlu, Yunan Bakan'a 'Ben konuşmamda Yunanistan'ı itham edici bir söylemde bulunmadım ama ilk görüşmenin daha pozitif bir atmosferde geçmesini umuyordum. Ama kabul edilemez ithamlarda bulundu. Yunanistan'ın egemenlik haklarıyla ilgili konuştu, bunu kabul etmem mümkün değildir. Bizim attığımız adımlar da haklarımızı korumaya yöneliktir.' cevabını verdi.

Dendias ziyaretindeki gerilimle ilgili ilk kez konuşan Başkan Erdoğan, 'Yunan bakana, Dışişleri Bakanımız haddini bildirdi. Daha yumuşak olamazdı' dedi.

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Eray Güçlüer, konuya ilişkin Duygu Gecü Yüzseven'e açıklamalarda bulundu.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER