AKŞAM TV

4 Şubat Dünya Kanser Günü: Kemoterapi olmadan hastalar nasıl şifa bulabilir?

Bugün 4 Şubat Dünya Kanser Günü. 172 ülkenin üye olduğu Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü tarafından ilan edilen gün, ilk defa küresel pandemi koşullarında gerçekleşiyor. Peki pandemi Türkiye'de kanserle mücadeleyi nasıl etkiledi? Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Serdar Turhal bu anlamlı günde merak edilenleri Duygu Gecü Yüzseven'e değerlendirdi.



Kanser hastalarına COVID-19 aşısı yapılmalı mı? sorusuna yanıt veren Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, 'Hastanın genel durumunun iyi olması durumunda aşı olunmasını öneriyoruz' dedi.

Prof. Dr. Serdar Turhal kanseri organlar üzerinden tanımlamamak gerekliliğine vurgu yaptı. Kanser hastalarının maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyması gerektiğini söyledi. Dünyadaki hasta sayılarıyla Türkiye'deki hasta sayılarımızı kıyasladığımızda hastaların ölüm oranlarının düşük olduğunu söyleyebiliriz. Kovid'e yakalanan kanser hastalarımızda ölüm oranı yüzde 5 civarında. İtalya'da bu oran yüzde 40'larda... Bu da ülkemiz için sevindirici bir gelişme. Kanserle ilgili farkındalığı artırmak burada önemli.'

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER