AKŞAM TV

Kadına şiddete dur de!

Kadına yönelik şiddet temel olarak fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik şiddet olarak kendini gösterir. Uzman Psikolog Derya Yalçınkaya Video Terapi'de bu hafta kadına yönelik şiddeti ve psikolojik etkilerini masaya yatırıyor.



Fiziksel şiddetin kadının bedeni üzerinde geçici ve kalıcı hasarlar bıraktığının altını çizen Derya Yalçınkaya konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:

'Duygusal ve ekonomik şiddet gerçekleştiğinde herhangi bir bulgu ortaya çıkarmaz. Aslında en sık rastlanılan ve en az ortaya çıkan türdür. Günümüzde kadına yönelik şiddet artarak büyüyor. Çoğu kişi tarafından güç ve kuvvet olarak aktarılan bu eylemin çözümü çocukları yetiştiren bireylere düşüyor. Kadına yönelik şiddetin kadınınnbsp;ruhsal ve psikolojik sağlığın olumsuz etki ettiğini bilelim. Cinsel şiddete maruz kalan kadınlarda planlanmamış hamilelik, cinsel yolla bulaşan hastalıklar gibi birçok sonucu görmek mümkün. Dijital şiddet ise son zamanlarda çok sık rastlanılan şiddet türüdür. Siber zorbalığa maruz kalmak bir tür dijital şiddettir. Düğümün çözümü ise çocukları yetiştiren ebeveynlere düşüyor. Normun değişmesi için kadın erkek ayrımının ortadan kalkması sağlanmalıdır.'

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Program editörü: Duygu Gecü Yüzseven / duygu.gecu@turkmedya.com.tr

Kurgu: Kerim Yıldırım / kerim.yildirim@turkmedya.com.tr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER