AKŞAM TV

Çocukların internet kullanımına nasıl sınır koyarım?

 Modern yaşamın bir gereği haline gelen bilgisayar ve internet kullanımı pandemiyle birlikte yaşamlarımızda etkisini artırdı. Peki, 3 yaş öncesi çocuklarda internet kullanımı nasıl olmalı? İnternet çocukların gelişimini nasıl etkiler, internetin artıları ve eksileri nelerdir? Konunun detayları Uzman Psikolog Derya Yalçınkaya ile Video Terapi'de masaya yatırılıyor.



3-5 yaş arası çocuklarda internet kullanımının günde 1 saat olmasını belirten Uzman Psikolog Derya Yalçınkaya aileleri bu konuda uyardı ve şunları söyledi:

'ÇOCUĞUNUZ İNTERNET BAĞIMLISI OLMASIN'

'Pandemiyle birlikte internet kullanımı hızla arttı. Aileler ise bu konuda dikkatli olmalı. 3-5 yaş arası çocuklarda internet kullanımı 1 saat, 5 yaş sonrası çocuklarda 2 saati aşmamalıdır. Ebeveynler belirgin kuralları mutlaka belirlemeli ve ona göre hareket etmelidir. Teknolojiyle çok fazla ilgilenen çocuklarda anneyle göz temasının çok fazla kurulamadığı gözlemlenen durumlar arasında. Çocuğunuz bu belirtileri gösteriyorsa özellikle okul çağındaki çocukların aileleri şunlara dikkat etmeli:

- Çocuğunuz yeteneklerini geliştiremiyorsa

- İlgisini geliştiremiyor ve insanlara zarar verme ahlakıyla interneti kullanıyorsa dikkat!

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Kurgu: Kerim Yıldırım / kerim.yildirim@turkmedya.com.tr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER