AKŞAM TV

GSS Prim borcu olanlar dikkat!

1 Ocak 2012'de hayata geçen Genel Sağlık Sigortası'nda önemli bir gelişme yaşandı. Son yapılandırma kanunu ile hiç para ödemeden veya ödeme kolaylığıyla borçtan kurtulma olanağı getirildi. Peki, Sağlık sigortasındaki prim borçları nasıl silinecek? GSS prim borcu bulunanların borçtan nasıl kurtulacaklarını ve tüm detayları Akşam Gazetesi Yazarı Okan Güray Bülbül AKŞAM TV'den Ezgi Aşık'a anlattı.

akşam tv


GSS BORCU OLANLAR YIL SONUNA KADAR SAĞLIK HİZMETLERİNDEN FAYDALANACAK

Zorunlu genel sağlık sigortası (GSS) kapsamında olanlara, yapılandırma kanunu kapsamında prim borcundan kurtulma fırsatı tanınacak. Son yapılandırma kanunu ile birlikte sağlık sigortasındaki prim borçları da silinecek. Yıl sonuna kadar ise GSS Prim borcu bulunanlar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

GELİR TESTİ İÇİN 31 MART TARİHİNE KADAR SÜRE

Ödeme gücü olmayanların primini devlet karşılıyor. Bunun için gelir testi başvurusu yaptırmak gerekiyor. Test sonucunda hanede yaşayan kişi başına düşen aylık gelir asgari ücretin 3'te 1'inden az çıkarsa prim ödenmiyor. GSS primi ödemekten kurtulabilmek için bu yıl yapılan testlerde kişi başına gelirin 981 liranın altında kalması gerekiyor. Gelir testinde sadece işsiz gencin değil, ailenin toplam geliri dikkate alınıyor.

GSS prim borcu olanlardan daha önce hiç gelir testine girmemiş kişilere 31 Mart 2021 tarihine kadar süre tanınacak.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER