AKŞAM TV

Türk yapımcılara Pakistan'da üst düzey karşılama

Türk yapımları, Bollywood yapımlarını bile geçti. Önceden Pakistan'da Hint dizi ve filmleri izlenirken şimdi Türk yapımları izleniyor. Türkiye ile Pakistan'ın ortak dizi girişimi 'Türki Lala'nın senaryo çalışmaları için ise düğmeye basıldı. Akşam Gazetesi Yazarı Bedir Acar, Türkiye- Pakistan dizinin detaylarını AKŞAM TV okurları için değerlendirdi.



Türkiye ile Pakistan arasında tarihi bir televizyon dizisi projesi için harekete geçildi.nbsp;Tekden Film Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, Pakistan ile Türkiye'nin birlikte hayata geçirmeyi planladığı 'Türki Lala' dizisinin senaryo çalışmalarının başladığını ve gerekli altyapının hazırlanmasının ardından çekimlere başlayacaklarını söyledi.

İslami yaşam tarzını, İslam kültürünü, tarihini, Müslümanların inanç dünyasını, Türk tarihini ve kültürünü anlatan Diriliş Ertuğrul dizisinin de yapımcılarından olannbsp;Kemal Tekden Pakistan izlenimlerini AKŞAM TV'ye değerlendirdi.

'TÜRKİYE VE PAKİSTAN ARASINDA KARDEŞLİK HUKUKU VAR'

'Görünen o ki Diriliş Ertuğrul etkisi burada daha yüksek olmuş. Türkiye'den bile daha büyük bir etki söz konusu. Orada beklediğimizin üzerinde bir ilgi gördük. Her şeyden öte iki ülke arasında kardeşlik hukuku var. İslam kardeşliği iki ülke arasında geçmişten bu yana kara gün dostluğuna dönüşmüş.'

'TARİHE VE BİLGİYE DAYALI KARDEŞLİK BAĞLARI DAHA DA SAĞLAMLAŞACAK'

Türkiye- Pakistan kardeşliğinin temellerinin daha iyi anlaşılması minvalinde hareket edilecek yapımda, iki ülkenin tarihçi danışmanları bulunacak. Yapımcılar ortak olacak. Teknik ekip ve oyuncular her ülkeden de yer alacak. Senaryo çalışmaları birkaç aydır devam ediyor. İlk bölümlerinin ise gelecek sezona yetiştirilmesi planlanıyor.nbsp;

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Kurgu: Kerim Yıldırım /nbsp;kerim.yildirim@turkmedya.com.tr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER