AKŞAM TV

Terörle mücadelede sinema cephesi ne durumda?

Kararlılıkla devam eden terörle mücadele hem yurt içinde hem yurt dışında Gara operasyonunu beraberinde getirdi ve çok önemli bir operasyon gerçekleşti. Peki, Terörle mücadelede sinema cephesi ne durumda? Akşam Gazetesi Yazarı Bedir Acar, gündemdeki gelişmeleri kültür-sanat ekseninde değerlendiriyor.



Bugüne kadar bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden onlarca sivili katleden terör örgütü PKK yeni bir alçaklığa imza attı. Burada bulunan bir mağarada, kaçırılan asker ve istihbarat kökenli 13 vatandaşımız başlarına kurşun sıkılarak terör örgütü PKK tarafından katledildi.

Akşam Gazetesi Yazarı Bedir Acar, dünya kamuoyuna terör belasını nasıl anlatabiliriz? noktasında şunları söyledi;

'Bugüne kadar Avrupa'dan Almanya'dan PKK'ya aktarılan finansal desteğe ABD'den ve diğer ülkelerden gönderilen silahlara sağır, kör ve dilsiz kesilenler kültür sanat alanında da PKK'nın propagandasını yapmaktan çekinmiyorlar. Çift başlı yılan PKK, bir yolunu bulup belgesellerle, sözüm ona barış maskesi takmış akademisyenlerle, sanat çevreleriyle ve siyasetçi kılığına girmiş gönüllü dağ kadrolarıyla katliamlarına kılıf uyduruyorlar.

Terörle mücadelede sinema cephesine aynayı çevirdiğimizde ise terör örgütü PKK'nın iç yüzünü uluslararası çapta anlatacak filmlere daha fazla ihtiyaç olduğunu söylemek mümkün. Peki bizim sinema sektörümüz 40 yıllık bu belayı dünyaya anlatmak adına kaç filme imza attı?

Öğrendiğim bilgiler ışığında sunu aktarabilirim: Etkisi Türkiye sınırlarını aşmamış, birkaç cılız örnekten başka bir yapıt yok ortada. Terörün yaktığı canları, söndürdüğü ocakları, bebek katillerinin uluslararası unsurlarını anlatan etkili bir filmimiz yok. 40 yıldır yok. Evet bu filmler için büyük bütçeler gerekecek. Ama meselenin hakkını veren iyi ve cesur bir projeye kim hayır diyebilir? Milli mücadele Mehmetçiğe destek olacak babayiğit sanatçılara, sinemacılara ihtiyacımız var.'

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Kurgu: Kerim Yıldırım / kerim.yildirim@turkmedya.com.tr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER