AKŞAM TV

Mehmet Akif Ersoy'un anıt eseri Safahat'i neden okumalıyız?

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Mısır Apartmanındaki dairesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hatıra evine dönüştürüldü. Akşam Gazetesi Yazarı Bedir Acar bu hafta Milli Şairimizin hayatında önemli bir yer tutan Mısır Apartmanı'nı ve İslam milletinin ihtiyaç duyduğu istiklal ve istikbal kudretini sayfalarında barındıran anıt eser Safahat'i kültür sanat çerçevesinde değerlendiriyor.



2021 yılını Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı yılı olarak idrak ediyoruz. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye genelinde yıl boyunca İstiklal Marşı'nın kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlenecek. Geçtiğimiz haflarda bu çerçevede önemli bir açılış gerçekleşti. İstanbul'un tarihi binalarında biri olan İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Mısır Apartmanındaki dairesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hatıra evine dönüştürüldü.

MISIR APARTMANI İSTİKLAL ŞAİRİMİZİN SON YOLCULUĞUNA ŞAİTLİK ETTİ

Burada vatan şairinin hem külliyatı hem de onu anlatan eserler yer alıyor. Belgesel odasında Mehmet Akif'in hayat öyküsünün yer aldığı bir yapım izleyicilerle buluşuyor. Ana salonda ise şairimizin hayat yolculuğu nesneler ve eserler üzerinden ele alınıyor. Hatıra Evi'nde ayrıca Mehmet Akif'in seslendirilmiş şiirleri de dinlenebiliyor.

Mısır Apartmanı Mehmet Akif'in hayatında iki önemli döneme şahitlik etti.

1'incisi onun yazar çizer dostlarıyla buluştuğu sanat ve edebiyat dünyamıza damga vurmuş pek çok isimle yollarının kesiştiği yer olması. 2'incisi ve hüzün verici olanı ise Akif'in gönüllü sürgün hayatı yaşadığı Mısır dönüşü sonrasında hastalık evresini burada geçirmiş olması. 1936'da yaklaşık 6 ay kaldığı ev İstiklal Şairimizin son yolculuğuna şahitlik etti.

İSLAM MİLLETİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU ANIT ESER: SAFAHAT

2021 yılını Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı yılı olarak idrak ettiğimiz bu zaman diliminde bireysel olarak yapmamız gereken şeyler var. O da büyük şairin Safahat adlı anıt eserini okumak. Zira bu anıt eser özelde 84 milyon ülkemizin genelde ise tüm İslam milletinin ihtiyaç duyduğu istiklal ve istikbal kudretini sayfalarında barındırıyor.

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Kurgu: Kerim Yıldırım / kerim.yildirim@turkmedya.comtr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER