AKŞAM TV

Yerli ve Milli Teknoloji neden önemli? Güvenlik Analisti Coşkun Başbuğ cevapladı...

Türkiye'de her yıl düzenlenen, dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başladı. Star Gazetesi Yazarı ve Güvenlik Analisti Coşkun Başbuğ yerli ve milli teknolojiyi değerlendirdi.

AKŞAM TV
EDA CABUL


Star Gazetesi Yazarı ve Güvenlik Analisti Coşkun Başbuğ, TEKNOFEST'te Akşam TV ekibinden Eda Cabul'un sorularını cevapladı. Başbuğ, 'TEKNOFEST'in bugün ulaştığı sayı kimsenin hayal edemeyeceği seviyelere geldi, bu festivalin mucidi olan Selçuk Bayraktar bugün gururla 1 milyondan fazla bir başvuru sayısına ulaşıldığını belirtiyor.' diye konuştu.

Türkiye'nin geçmişte gerçekleştirmek istediği projelerde her daim akamete uğratıldığını söyleyen Başbuğ, 'Bu millet hep ötelendi, biz her daim kendimize güveniyorduk tek eksiğimiz bir liderin öne çıkıp o bendi aşması gerekiyordu, işte Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu gerçekleştirdi.' sözlerini kullandı.

Türkiye'nin inancını ve ihtiyacı olan siyasi iradeyi geri kazandığını dile getiren Başbuğ, 'Bu süreci içimizdeki onca haine rağmen yaptık' diyerek projeleri küçümseyenlere tepki gösterdi.

Dünya'daki hiçbir ülkenin bir teknolojiyi yüzde yüz olarak yerli üretemediğini vurgulayan Coşkun Başbuğ, 'Giderek dışa bağımlılığı azaltan, yeni pazarlar bulan ve üretimi arttırarak ilerleyen bir Türkiye var, emperyalist Batı'nın engelleyemediği bir Türkiye var.' diye konuştu.

Türkiye'deki kadro potansiyelinin çok ciddi olduğunu fakat lider eksikliğinin uzun dönemler giderilemediğini belirten Başbuğ, bu sorunun Başkan Erdoğan ile son bulduğunu söyledi.

YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ NEDEN ÖNEMLİ?

Yerli ve milli olarak üretilen bir SİHA'nın, karada yüzlerce kişinin yapacağı işi tek başına gerçekleştirdiğini ifade eden Coşkun Başbuğ, 'Asker bakımından acaba mayına mı bastı yoksa ne durumda diye bir endişen yok, araçların biten benzini ve arazi şartlarında görev yapamaması gibi bir endişen yok, en önemlisi sahada yüzlerce asker ile günlerce yapılan operasyonları artık 24 saat boyunca hiçbir kayıp vermeden yapabiliyoruz.' dedi.

Yerli ve milli teknolojinin terörle mücadelede çağ atlattığını dile getiren Başbuğ, '40 senedir mücadele ettiğimiz terörü milli savunma sanayi araçları ile son birkaç yılda yerle bir ettik ve daha da ileriye taşımaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER