AKŞAM TV

Türkiye'nin ormanlarını kim yakıyor?

Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlı bir şekilde devam ediyor. Terörü kaynağında bitirme faaliyetleri sonuç veriyor. Kaçacak delik bulayan Terör örgütü PKK çaresizliğini ormanlara saldırarak gözler önüne seriyor. Türkiye'nin farklı illerinde ayrı noktalarda yangınlar çıkıyor. Peki eş zamanlı başlayan yangınlarda terör izine rastlandı mı? Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Akşam TV'ye değerlendirdi.

AKŞAM TV
EDA CABUL


Türkiye'nin dört bir yanında, birbirinden farklı bölgelerde meydana gelen yangınlar akıllara terör ihtimalini getirdi. Özellikle sosyal medyada 'PKKYaktı' başlığı gündemin ilk sıralarında yer aldı.

Antalya'da eş zamanlı başlayan ve toplamda 7 ilde görülen alevler, özellikle birbiriyle bağımsız olan farklı bölgelere de sıçrayarak sabotaj ihtimalini kuvvetlendirdi.

Geçmişte ateşin çocukları inisiyatifi olarak tanınan terör örgütü mensupları, Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde yangınlara sebebiyet verirken, birbirinden kilometrelerce uzakta yerlerde çıkan yangınlar, yine bu hain oluşumun eliyle yapılmış olma ihtimalini güçlü kılıyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER