AKŞAM TV

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'lilerin dokunulmazlığı kaldırılacak mı?

Meclis'te birinci gündem maddesi, çoğunluğu HDP'li vekillere ait olan yargı zırhının kaldırılması yönündeki dokunulmazlık fezlekeleri… Peki, HDP'li 28 vekil hakkında hazırlanan fezlekede hangi suçlamalar yer alıyor? Terör örgütüyle ilişkisi artık su götürmez bir gerçek olan HDP kapatılır mı? Star.com.tr Yazarı Resul Tosun, gündemdeki gelişmeleri Eda Cabul'a değerlendirdi.



Karma komisyona sevk edilen ve çoğunluğu HDP milletvekillerine ait 33 dosyanın ayrıntıları netleşti. Fezlekelerde milletvekillerine 'terör örgütü propagandası yapma' ve 'suçluyu övme' ve 'örgüt üyeliği' suçlamaları yöneltiliyor.

9 HDP'li milletvekili hakkında hazırlanan fezlekede Kobani soruşturmasına ilişkin 'devletin birliğini, ülkenin bütünlüğünü bozma', 'adam öldürme', ' adam öldürmeye teşebbüs', 'yağma',' ve bayrak yakma' gibi suçlamalar bulundu.

Star.com.tr Yazarı Resul Tosun, gündeme ilişkin şunları söyledi:

'DOSYALAR TERÖRLE MÜCADELE KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ'

'Fezleke demek vekilliğin düşmesi demek değildir. Milletvekillerinin dokunulmazlıkları vardır. Herhangi bir dava açıldığı zaman savcı doğrudan işlem yapamaz. Dosyanın yargıya intikalini talep eder. Fezlekelere 'evet ya da 'hayır' demek milletvekilliğine 'evet' ya da 'hayır' demek değildir. Milletvekilinin isnat edilen suçtan yargılanmasının önünün açılması demektir. Meclis'e sevk edilen 28 dosyada, 'terör örgütü propagandası yapma' ve 'suçluyu övme' ve 'örgüt üyeliği' suçlamaları var. Bunu dolaylı olarak 'demokrasiye vurulmuş bir darbe' olarak yorumlamak teröre destek vermektir.

'TERÖR, EN BÜYÜK İNSANLIK SUÇUDUR'

CHP burada HDP'yle yaptığı gizli ittifaka gölge düşmesin diye yanlış bir karar alıyor. Fezlekelere 'hayır' diyeceğini ifade ederken... Terör örgütüne destek veren vekil bile olsa yargıda hesap vermeli. Zira bu durum Türkiye'nin güvenlik meselesi haline dönüşmektedir. Kararı, mahkeme verecektir, Meclis sadece yargının önünü açacaktır.'

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Kurgu: Eda Cabul

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER