AKŞAM TV

PKK'nın bir kolu gibi çalışan HDP kapatılacak mı?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü HDP'nin Esenyurt ilçe binasına operasyon düzenlemiş, Terörist elebaşı Öcalan ve PKK paçavralarıyla dolu olan binadaki görüntüler çok konuşulmuştu. Peki, PKK'nın hücre evi gibi çalışan HDP, siyasette sona mı yaklaştı? Star.com.tr Yazarı Fadime Özkan gündemin ve siyasetin sıcak başlığını AKŞAM TV'ye değerlendirdi.

AKŞAM TV
Editör: Ayşe Tunalı/Kurgu: Kerim Yıldırım


MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı'na düzenlenen baskınla ilgili konuşan Bahçeli'den bir kez daha 'HDP kapatılsın' açıklaması geldi. Bahçeli, 'HDP demek PKK demektir' dedi.

Star Gazetesi yazarı Fadime Özkan konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:

'HDP'NİN BİR SİYASİ PARTİ OLMADIĞINI BİLİYORUZ'

'Bu gördüğümüz görüntülerin bir yargılama süreci elbette olacak. Benzeri pek çok olay yaşadık. HDP Belediyesi'ne ait kimi kamu araçlarının PKK'ya zimmetlendiğini biliyoruz. Bunların, PKK için bomba taşıdığı, sivillerin, polislerin katledilmesiyle ortaya çıktı. HDP, tüm bunlara baktığımızda PKK'nın bir kolu gibi faaliyetlerini yürütüyor. HDP'nin bir siyasi parti olmadığına yönelik kanaatlerimiz tamam oldu bu süreçte.'nbsp;

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER