AKŞAM TV

CHP'nin 'Erbakan' ilgisi

Milletin ve siyasetin üzerinde derin izler bırakan ve yakın tarihimize 'postmodern darbe olarak' geçen 28 Şubat'ın üzerinden 24 yıl geçti. Türkiye'deki siyasi muhalefetin bugünlerde Erbakan'ın mirasını arkasına alarak muhafazakâr kesime ulaşmak ve Erdoğan'ı indirmek isteğinde olduğunu aktaran Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, gelişmeleri AKŞAM TV'den Eda Cabul'a anlattı.



28 Şubat darbesiyle iktidardan uzaklaştırılan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen Erbakan'ı muhalefet bugün neden hatırladı?

Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, muhalefet cephesindeki bu gelişmeyi ve 28 Şubat'ı şu sözlerle değerlendirdi:

CHP VE HDP'NİN 'ERBAKAN ANMASINDA' NE İŞİ VAR?

'Son günlerde Erbakan güzellemelerine doyamıyoruz. Muhalefetin burada Erbakan'ı hatırlamasının ve mirasına sarılmak istemesinin sebebi tamamen Erdoğan'la ilgilidir. Siyasi bir sebep bu. Topluma sunabilecekleri gerçekçi proje ve idealleri olmayan bir muhalefet var karşımızda. Toplumu, muhafazakar kesimi en çok etkileyen isimlerden birisidir Erbakan. Birdenbire Erbakan'ı indirenlerle, Erbakan'ın mirasının üzerine oturan Saadet Partisi arasında bir dayanışma gerçekleşiyor.

'28 ŞUBAT'IN GÖBEĞİNDE ERBAKAN VARDI'

Erbakan anmaları gerçekleşiyor, burada hükümeti hedef alan bir sinerji ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP'nin ne işi var Erbakan anmasında. Bunlar Erbakan'ı indiren çevreler. Yapılanların hepsi Erdoğan'dan biraz oy kapabilmek için muhafazakarları etkilemeye çalışmak. Erbakan'ın mirasına sahip çıkmıyorlar, Erbakan'ın mirasını yağmalıyorlar. 28 Şubat'ın göbeğinde CHP vardı. Bu minvalde bir sormak lazım; CHP ve HDP'yle birleşen Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi mi Erbakan'ın mirasına sahip çıkacak?'

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER