AKŞAM TV

CHP'li belediyeler yerinde sayıyor

Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı 'Seçimin üzerinden iki yıl geçti ne yaptı bu CHP'li belediyeler?' dedi. Pazarcı, bu soruyu sorma nedenini AKŞAM TV'ye anlattı.

AKŞAM TV
EDİTÖR/KURGU: EDA CABUL


YAPTIKLARI İCRAATLERİN ÜÇ TANESİNİ SIRALASINLAR

Seçimin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen CHP'li belediyelerin hala bir şey yapmadığını belirten Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, ' Türk basınında bir gelenek vardır. Yıllardır bu gelenek devam ediyordu. Şimdi bu gelenek biraz savsadı askıya alındı. Hükümetler göreve geldikleri zaman 100 günlük, 200, 300 ve 500 günlük değerlendirmeler yapılır karneler verilirdi. Ama bakıyoruz 2 yıl oldu yerel seçimlerin ardından. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerin CHP'li belediyeler tarafından kazanılmasının ardından. O günden bu yana bu sorgular yapılmıyor. Ama şu yapılıyor. Sürekli olarak bir algı var. Harika çalışıyorlar, çok iyi iş yapıyorlar bunlar Türkiye'nin parlayan yıldızları. Doğal olarak bende soruyorum. Ne yaptılar, nasıl parladılar? Yaptıklarının üç tanesini sıralayın diye sormak hakkımız. Soruyoruz ama verilen bir cevap yok. Çok güzel çalışıyoruz diyorlar. Türkiye'de bir takım yönlendirmeler yapıyorlar. Böyle bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Bazı ajanslar doğrular ile yanlışları karıştırıp halkın önüne bir takım veriler koyuyorlar ve biz ne oluyor ne bitiyor bunları değerlendiremiyoruz.' dedi.

'İKİ ANAHTAR VAATLERİ VEREN SİYASETÇİLERİ GÖRDÜK'

Pazarcı sözlerine şöyle devam etti:

'İki anahtar vaatlerini gördük, onlar ne veriyorsa ben bir fazlasını vereceğim diyen siyasetçileri gördük. Seçim öncesi sallamak kolaydır. Önemli olan seçimden sonra ne yapıldığıdır. O yüzden basın olarak biz 100 günlük, 200 günlük gibi karneler veririz.'

'OLMAYAN İŞLERİ OLMUŞ GİBİ GÖSTERİYORLAR'

Mansur Yavaş'ın ciddi anlamda borçlandığını belirten Pazarcı, 'Olmayan, işleri olmuş gibi gösteren basın organları var. Ben tekrar tekrar soruyorum. İstanbul, İzmir Adana ve Ankara'da bana üç tane icraat söylesinler. Ulaştırma Bakanı bir değerlendirme yaptı ve şu an yüzlerce kilometre metro inşaatının yapılması gerektiğinden bahsetti. Ama yapılan hiçbir şey yok. Sıfıra sıfır elde var sıfır. Mansur Yavaş'a bakıyoruz. Ciddi anlamda borçlandı ve bu borçlanmaya hem Ak Partili hem de MHP'li Belediye Meclis Üyeleri de destek verdi ama sonuç yok. Mansur Yavaş'ın bu icraatleri danıştay'a götürüldü. Tamamı iptal edildi. Ankara'da kimseye söz vermeyen konuşmaları engelleyen ve zaman zaman verilen önergeleri kabul etmeyen bir başkandan bahsediyoruz. Bu kişinin yıldız gibi parladığını söylemek halka doğruları aktarmamak gerçekleri çarpıtmaktır. Doğruları karartmaktır. ' dedi.

'PANDEMİ DÖNEMİNDE HEPİMİZLE ALAY EDER GİBİ SAHRA HASTANESİ KURDULAR'

Millet ile alay ettiklerini belirten Pazarcı, 'Adana'da pandemi döneminde hepimizle alay eder gibi oraya bir çadır kurup paravan yaptılar ikide yatak attılar alın size sahra hastanesi dediler. Bu tür adımlar vatandaşı kandırmaya yönelik adımlar. Bunlar için var olan basın kuruluşları sesini çıkartmıyor ve basın kuruluşları bunları parlatıp cilalatıp halkın önüne koymaya çalışıyor. Millet buna layık değil.' İfadelerini kullandı.'

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER