AKŞAM TV

CHP neden 'PKK Terör Örgütü' diyemiyor?

Gara'da 13 vatandaşımızın şehit edilmesinin ardından ABD şartlı kınama mesajı yayınladı, AB ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Kalın'ın sessizlik tepkisinden 26,5 saat sonra kınama mesajı paylaştı. Peki Batı neden teröre sessiz? CHP neden PKK terör örgütü diyemiyor? Star. com.tr Yazarı Fadime Özkan, Eda Cabul'a değerlendirdi.



'HDP VE PKK ARASINDAKİ ORGANİK İLİŞKİ ARTIK İFŞA OLMUŞ DURUMDA'

'Terörle mücadele uzun yıllardır çok kaybımız var. Ne PKK'nın ne de HDP'nin aldığı tutum şaşırtıcı değil. Terör örgütü PKK, kendi vatanına ihanet eden bebekleri, kadınları ve sivilleri katleden kalleş, alçak bir örgüt. Emperyalistlerin kuklası olan bir örgüt. HDP'de sivil ve meşru alanda faaliyet gösteren onun bir kolu olarak şaşırtmıyor bizleri. Ama CHP için olmakta olan oluyor. Bu olay, CHP'nin HDP'leştiğini gösteren en somut olaydır. HDP ve PKK arasındaki organik ilişki artık ifşa olmuş durumda. Gezi olaylarından sonra PKK ve HDP arasındaki bağlantı çok net bir şekilde ortaya çıktı ve hukuki olarak da dillendirildi. Pek çok milletvekilinin vekilliği düşürüldü, yargılandı. CHP'ye baktığımızda, CHP'nin hem tutum hem söylem olarak HDP'yle kurduğu ilişkinin menfaatlerini korumak adına terörü muğlaklaştırması asıl öfke duyulan tehlikeli durum bu. 'Katile katil, PKK'ya PKK diyemiyorsanız ve nereden gelirse gelsin terörün her türlüsüne karşıyız gibi' ifadeler CHP gibi köklü bir partinin kurucusunun ağzından çıkmamalıydı.

'CHP'NİN İKİRCİKLİ TUTUMU ULUSAL GÜVENLİĞİMİZİ ETKİLİYOR'

Bu tutum, CHP ve CHP'ye oy verenler için çok utanç verici. Bizim için muhalefetin bu tutumu ulusal güvenliğimizi zaafa uğratacak bir davranışa işaret etmektedir. Gara'da o mağarada kaybettiğimiz 13 evladımız için bu ikircikli tutum kabul edilemez. İYİ Parti cephesinde Meral Akşener'in tutumuna baktığımızda ise iki yüzlü bir tavır görüyoruz.

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER