AKŞAM TV

Biden, Putin'e neden 'katil' dedi?

ABD Başkanı Joe Biden, Washıngton-Moskova hattında gerilimi tırmandıran bir açıklama yaptı. Biden, Putin'i katile benzetti. Açıklamalar ise dünyanın gündemine bomba gibi düştü. Peki, ABC News kanalına konuşan Joe Biden'ın sözleri ne anlama geliyor? Akşam Gazetesi Washıngton Temsilcisi Yavuz Atalay, sıcak gündemin detaylarını AKŞAM TV'den Eda Cabul'a değerlendirdi.

AKŞAM TV
EDiTÖR/KURGU: EDA CABUL


'ABD istihbaratının hazırladığı ve dün yayınladığı raporda, Rusya ile İran'ın 3 Kasım 2020'de yapılan başkanlık seçimlerine 'dezenformasyon yoluyla' etki etmeye çalıştığı savunulmuştu. Konuyla ilgili ABD Başkanı Joe Biden'dan açıklama geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'katil' olduğunu ve ABD seçimlerine müdahale ettiği için 'bedel ödeyeceğini' söyledi. Joe Biden açıklamasında 'Putin'e sizin bir ruhunuzun olduğunu düşünmüyorum' ifadelerine yer verdi.

Akşam Gazetesi Washıngton Temsilcisi Yavuz Atalay konuya ilişkin şunları söyledi:

'ABD 3'ÜNCÜ DEVLETLER ÜZERİNDEN RUSYA'YA YAPTIRIM UYGULAYABİLİR'

ABD, Rusya'ya nasıl bir bedel ödetebilir noktasında ise bu açıklamaları okuduğumuzda ABD kendine zarar vermiş olur. Çünkü Rusya ve ABD'nin kendi içerisinde bir dengesi var. Şu bir gerçek ki bu açıklamalar potansiyel bir tehdit unsurudur. Biden'ın nasıl bir şey yapacağına dair bir fikrimiz yok. Devletler üzerinden yaptırım yoluyla yapabilir. Burada direkt bir hamle değil ama ABD'nin yaptırımlarından korkan 3'üncü devletler üzerinden bir yaptırım yolu tercih edilebilir.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER