AKŞAM TV

Başkan Erdoğan ve ABD Başkanı Trump görüşmesinde neler konuşuldu?

ABD'nin Minneapolis kentinde polis tarafından gözaltına alınırken hayatını kaybeden George Floyd için başlatılan gösteriler ülke içinde şiddetini arttırdı ve diğer ülkelere de sıçradı. Protestolarda son durum ne? ABD polisinin göstericilere müdahalesi nasıl? Kovid-19 salgınının ABD'deki etkisi nasıl? Protestolardan kaynaklı olarak vakalarda artış yaşanacak mı? ABD'de Kovid-19 pozitif vaka sayısı kaç? Başkan Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin konu başlıkları neler? Libya ile ilgili ne konuşuldu? Akşam Gazetesi Washington Temsilcisi Yavuz Atalay Akşam TV'ye değerlendirdi.



#8221; BAŞKAN TRUMP MÜDAHALELER NOKTASINDA SERT TAVRINA DEVAM EDİYOR#8221;

George Floyd protestoları ülke genelinde devam ediyor. Protestocuların sayısının arttığı yalnız şiddetinin azaldığı görülüyor. ABD' de kovid-19 pozitif test sayısının 2 milyona ulaştığını söyleyen Yavuz Atalay ölüm rakamlarının ise 135 bini gördüğünü belirtti.

#8220;LİSTENİN BİR NUMARASI NEW YORK EYALETİ.#8221;

Sosyal mesafenin kalmadığını belirten Atalay, biyolojik olarak güçlü kalanların yaşamaya devam edeceğini, dayanamayacak olanların devam edemeyeceğini belirtti. 30'dan fazla eyalette insanların sokakta olduğunu söyledi.

#8220;ABD önlem noktasında sıfıra düşmüş durumda.nbsp;5 gün sonra net rakamlar ortaya çıkmaya başlayacaktır.#8221;

#8220;3 önemli konu başlığı vardı. Bunlardan birisi Libya konusu. ABD ile Türkiye, Libya'da nasıl hareket edecek? Burada Türkiye lehine hareket edilebilir.'

#8220;Terörist başı Fetullah Gülen'in iadesi konuşuldu. Terör örgütü militanlarının geri verilmesi konuşuldu.nbsp;Türkiye - ABD arasındaki ilişkilerin nasıl gelişeceği, her iki ülkeninde ekonomisinin canlanması hakkında gerçekleşen bir görüşme oldu.#8221;

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER