AKŞAM TV

Bakan Varank Akşam TV'ye konuştu... 'Dünyanın en cahil muhalefeti ile karşı karşıyayız”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dünyanın en büyük uzay ve havacılık festivali olan ve bu yıl Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'te Akşam TV ekibinden Eda Cabul'un sorularını cevapladı. Geçmişte Türkiye'deki siyasi irade eksikliğinden bahseden Bakan Varank, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Türkiye'ye bu özgüveni verdi, bu siyasi iradeyi ortaya koydu ve bunun sonucu olarak Togg'u görüyoruz, Kızılelma'yı görüyoruz, Akıncı'yı görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

AKŞAM TV
EDA CABUL


Türkiye'de her yıl düzenlenen, dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başladı. Festivalde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Akşam TV ekibinden Eda Cabul'un sorularını yanıtladı. 2018'de ilk kez düzenlenen TEKNOFEST'te bulunan ziyaretçi kadar bu yıl yarışmacı olduğunu söyleyen Bakan Varank, '300 binden fazla takım, 1 milyondan fazla genç TEKNOFEST kapsamında yapacağımız etkinliklerde ya'rışmak için başvuruda bulundu' sözlerini kullandı. TEKNOFEST'te yapılan yarışmaların basit yarışmalar olmadığını dile getiren Mustafa Varank, 'İnsansız su altı yarışmalarından, cip tasarımına, savaşan İHA yarışmalarından, insanlık yararına teknolojiler yarışmalarına kadar, 41 farklı kategoride 1 milyondan fazla genç yarışacak.' diye konuştu.

TEKNOFEST'i uzay, havacılık ve teknoloji alanında farkındalık yaratmak için organize ettiklerini dile getiren Bakan Varank, etkinliğe gelip yerli ve milli teknolojileri gören vatandaşların gururdan gözyaşları içinde kaldıklarını vurguladı.

'GEÇMİŞTE TÜRKİYE'DE BİR SİYASİ İRADE EKSİKLİĞİ VARDI'

Yerli ve milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda geçmişte Türkiye'de ciddi bir siyasi irade eksikliği olduğunu söyleyen Bakan Varank, 'Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Türkiye'ye bu özgüveni verdi, bu siyasi iradeyi ortaya koydu ve bunun sonucu olarak Togg'u görüyoruz, Kızılelma'yı görüyoruz, Akıncı'yı görüyoruz.' şeklinde konuştu. Bakan Varank, GÖKBEY, TCG Anadolu, HÜRJET gibi projelerin Türkiye'yi dünyada söz sahibi yaptığını ve bunların milli olarak geliştirildiğini belirtti. Türkiye'deki gençlerde bu kabiliyetlerin her zaman olduğunu fakat bunu ortaya koyabilecek bir siyasi iradenin olmadığının altını çizen Mustafa Varank, '21 yıllık çalışmalarımızın meyvelerini alıyoruz, bunlar yüksek teknolojik ürünler.' dedi.

Geçtiğimiz yıl yapılan TEKNOFEST'te Kızılelma'nın prototipine teneke parçası yakıştırmalarının yapılmasına değinen Bakan Varank, 'O eleştirileri yapanlar siyasi bir hasımlıkla yaptılar ve emin olun çok cahiller, dünyanın en cahil muhalefeti ile karşı karşıyayız' sözlerini kullandı. Yapılan projelerin gençlere özgüven verdiğini ve umut olduğunu söyleyen Bakan Varank, muhalefetin projeler ile dalga geçmesine tepki gösterdi.

PROJELER SİYASET ÜSTÜ BİR ANLAYIŞLA YAPILIYOR

Geliştirilen projelerin muhalefet tarafından siyasi bir tutum ile eleştirilmesine değinen Bakan Varank, 'Her yaştan insanımız Togg'u gördüğünde 'aa biz de yapıyormuşuz' diyorlar, muhalefet bu gururu yaşamaktan neden imtina ediyor, bunları biz siyasi bir anlayış ile yapmıyoruz, Türkiye için yapıyoruz.' dedi.

Mustafa Varank son olarak Togg'u kullanmanın çok büyük bir gurur olduğunu, çok rahat bir araç olduğunu ve kendi makam aracı olan Togg'un Bursa'da bir genç için düğün arabası olarak tahsis edileceğini ifade etti.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER