AKŞAM TV

ABD'de son durum ne? Yavuz Atalay anlattı

ABD'nin Minneapolis kentinde polis tarafından gözaltına alınırken hayatını kaybeden George Floyd için başlatılan gösteriler ülke içinde şiddetini arttırdı ve diğer ülkelere de sıçradı. Perşembe günü George Floyd için düzenlenen cenaze töreninde neler yaşandı? ABD Başkanı Donald Trump'ın olaylara bakış açısı nasıl? ABD polisinin göstericilere müdahalesi nasıl? ABD'de yaşanan son gelişmeleri Akşam Gazetesi Washington Temsilcisi Yavuz Atalay Akşam TV'ye değerlendirdi.



ABD'nin Minneapolis kentinde polis tarafından öldürülen George Floyd için başlatılan gösteriler ülke içinde şiddetini arttırdı ve diğer ülkelere de sıçradı. Birçok mağaza protestocular tarafından yağmalandı. Yavuz Atalay, protestoların küçük bir grupla başladığını ancak daha sonra protestocuların şiddetini artırması, yağmalamalarda bulunması ile ABD polisinin de şiddetini arttırdığını, ulusal muhafızların sokağa inerek müdahalede bulunduğunu anlattı.

#8221;GÖSTERİCİLER ARASINDA YAĞMA OLAYI AZALDI.#8221;

ABD'de protestolarınnbsp; seyrinin barışçıl bir şekilde devam ettiğini dile getirennbsp; Yavuz Atalay, ABD Adalet Bakanın önemli açıklamalarını da paylaştı. Gözaltına alınan 51 kişinin yabancı uyruklu isimler olduğunu ve yine bu kişilerin de provokatör olduğunu belirtti.

Atalay #8220;Bazı yerlerde polis görevini yapıyor, ona tanınan haklar çerçevesinde. Şiddet uygulaması gereken yerler oluyor, uygulamaması gereken yerler oluyor. Bazı yerlerde polisin haklı olmayan bir şekilde müdahale ettiğini, bazı yerlerde görevini yerine getirdiğini görüyoruz.#8221;

Atalay Trump'ın polis yanlısı bir tavır takındığını belirterek #8220;Trump, Beyaz Saray'da polislerle bir araya geldi ve onlara işlerini çok iyi yaptıkları için teşekkür etti. Her ne kadar George Floyd'un ailesine başsağlığı dilese de bir yandan da genel olarak görevini yapan polisleri tebrik ediyorum demesinden sonra, o söylemleri polisten yana bir tavır alacağının göstergesiydi.#8221; ifadesini kullandı.

Atalay, oldukça sakin bir cenaze töreni gerçekleştiğini belirtti ve #8216; NEFES ALAMIYORUM' sloganınınnbsp; #8216;ARTIK NEFES ALABİLİYORUM' sloganıyla değiştiğini söyledi. Cenaze törenine isenbsp; siyasetçilerden sanatçılara kadar birçok alandan kişi katıldı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER