AKŞAM TV

ABD'de anket sonuçları neyi ifade ediyor?

ABD'de anket sonuçlarına göre ABD Başkanı Trump, Biden'ın 14 puan gerisinde kaldı. Anket sonuçları neyi ifade ediyor? Trump'ın bu duruma tepkisi nasıl? Akşam Gazetesi Washington Temsilcisi Yavuz Atalay AKŞAM TV'ye değerlendirdi.



ABD Başkanı Trump, yapılan anketlerde Demokrat rakibi Joe Biden'in 14 puan gerisinde kaldı.

Siena College ve New York Times'ın yaptığı anketlerin sonuçlarında eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden yarışı önde götürüyor. ABD Başkanı Trump'a olan destek yüzde 36'ya, Demokratların tek adayı Biden'a olan destek ise yüzde 50 oranına ulaştı. Sonuçlara göre Trump, Biden'ın 14 puan gerisinden geliyor.

Biden'a daha çok kadın, siyah ve hispanik seçmenler destek verirken, Trump ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve ırkçılık karşıtı protestolar karşısındaki tutumu nedeniyle seçmenlerin desteğini kaybetti. 45 yaş altı beyaz seçmenlerin yüzde 52'si Biden'a destek verirken, yüzde 30'u ise Trump'ı desteklediğini söyledi. 65 yaş üstü beyaz seçmenlerin beşte ikisi ise Donald Trump'ın Kovid-19 salgını ve ırkçılık karşıtı protestolara yönelik tutumunu onaylamadı. Trump'ın bu duruma tepkisi nasıl? Akşam Gazetesi Washington Temsilcisi Yavuz Atalay AKŞAM TV'ye değerlendirdi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER