AKŞAM TV

ABD, neden PKK'ya destek veriyor?

Gara operasyonu hangi oyunu bozdu? Biden yönetiminde PKK'ya destek devam edecek mi? Suriye, Irak ve ADB denkleminde Türkiye nasıl bir rol alacak? Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, Eda Cabul'a anlattı.

AKŞAM TV
EDİTÖR/KURGU: EDA CABUL


Terörle mücadele kararlı bir şekilde devam ediyor. Türkiye, sınır içinde ve sınır dışında terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonlarını sürdürüyor. Fakat Amerika Birleşik Devletleri FETÖ'yü desteklediği gibi PKK'yı desteklemeyi ve korumayı sürdürüyor.

Peki, Türkiye bu oyunu nasıl bozdu? Biden dönemi ile eski ABD geri mi döndü? ABD terör örgütü PKK'yı nasıl koruyor? Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, AKŞAM TV'ye yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi:


'ABD BÖLGEDE YENİ ASKERİ ÜSLER KURMAYA BAŞLADI'

' Bu tartışmalar Biden' in Başkan seçilmesiyle yeniden gündeme geldi. ABD'nin terör örgütünü yanı başımızda gerek Suriye'de gerekse Irak'ta nasıl destekleyeceği konuşulmaya başlandı. ABD bölgeye geri döndü mü? Evet... ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM)'nın buradaki hareketliliğinden bunu görüyoruz.

Yanı başımızda Suriye'de terör örgütüne askeri malzeme ve destek vermeye devam ettiler. Suriye'de terör örgütünü devletleştirmek için yeni askeri üsler kurma çalışmalarına başladı Amerika Birleşik Devletleri. Pentagon Suriye'deki hesap ve planlarını hayata geçirmek için düğmeye basmış görünüyor.

'TÜRKİYE TERÖR KORİDORUNU BOŞA ÇIKARMAK İÇİN HAMLELERİNİ SÜRDÜRÜYOR'

Bunun yanında ABD'nin alçakça bir girişimle Türkiye'nin İHA ve SİHA'larını sınırlayabilecek irtifa füze savunma sistemlerini terör örgütü PKK'ya kurmaya başlayacağı yönünde bilgiler geliyor. Türkiye Suriye'de 25-30 km derinlikte askerimizle milli ordumuzla buraya konuşlanmıştır. Terör koridorunu boşa çıkarmak için bir hamle yaptık. Fakat, ABD bölgede terör örgütünü korumaya aldı ve bu koruma devam ediyor. Terör örgütü liderlerini koruyan Amerika Birleşik Devletleri'dir.'


POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER