AKŞAM TV

ABD iç savaşa mı sürükleniyor? Yavuz Atalay anlattı

ABD'nin Minneapolis kentinde polis tarafından gözaltına alınırken hayatını kaybeden siyahi George Floyd için başlatılan protestolar ülke içinde şiddetini arttırdı. Peki, ABD'de son durum ne? Bölgede neler yaşanıyor? Halk sokakları neden terk etmiyor? AKŞAM Gazetesi Washington temsilcisi Yavuz Atalay, ABD'de yaşanan sıcak gelişmeleri Akşam TV'ye değerlendirdi.



Yavuz Atalay, ABD'nin koronavirüs başarısızlığının bedelini ödediğini dile getirerek, #8220;ABD'nin şu anda ekseni kaymış durumda, protestolar 30'un üzerinde eyalete kaydı. Protesto eden vatandaşlarla, eyalet valileri karşı karşıya gelmiş durumda, valiler gösterilere karşı ne yapacağını bilmiyor.#8221; ifadelerini kullandı.

ABD'Yİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

ABD'de iç savaş ihtimalinin çok yüksek olacağını belirten Atalay, şöyle konuştu:

#8220;ABD'de başlayan olayları siyasi olarak kullanmak isteyen bir kesim var. Protestolarda bir taraf barışçıl davranırken, diğer taraf polislere olan öfkesini kusmaya çalışıyor. Trump da bunları terör grubu olarak ilan etti. Bu noktada ABD'de artan şiddet olaylarının, ülkede iç savaş çıkarma ihtimali çok yüksek.#8221;

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER