AKŞAM TV

Serçenin Hayatını Kalp Masajı Yaparak Kurtardı #AkşamStory

Malatya'da sebze ve meyve pazarında esnaflık yapan Gökhan Yeniceli isimli vatandaş, işyerinin önünde oturduğu sırada bir serçenin tabelaya çarparak yere düştüğünü gördü.



-ABD'de 10 yaşındayken denize şişe içinde mektup bırakan bir çocuk, dokuz yıl sonra mektubuna cevap aldı!

Bugün 19 yaşında olan Max Vredenburgh isimli genç, şişeyi 2010 yılında Boston'dan denize bırakmıştı. Dokuz yılda Atlantik Okyanusu'nu aşarak Fransa kıyısına ulaşan mektupta, genç adam kendisinden de bahsetmiş, mektubu 'lütfen cevap yazın' diyerek sonlandırmıştı. Vredenburgh'un beklediği cevabı yıllar sonra G. Dubois isimli kişi verdi. Max, kendisine geri yollanan orijinal mektubu da '9 yıl, aklım başımdan gitti' notuyla Twitter hesabında paylaştı.

-Robotlar futboldan anlar mı dersiniz? Size cevabı bir videoyla verelim.

ABD'de Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından üretilen minik robotlar parkta futbol oynadı!

Her biri 9 kg ağırlığındaki robotlar, dört bacağıyla hareket ederek kendi etrafında 180 derece dönebiliyor. Mini robotların, saatte yaklaşık 8 kilometre hızla koşabildiği, düştüğünde kendi kendine kalkabildiği ve yüksek bir yerden atladığında yumuşak bir iniş yapabildiği belirtildi.

-Sosyal medyada sıkça rastladığımız bir terim artık #8220;kedi terörü#8221;

Gelin, biz de ABD'li asi kedinin tecrit edilme hikâyesine bir göz atalım.

ABD'de bir barınakta yaşayan bir kedi, mütemadiyen diğer kedilerin kafeslerini açarak onları serbest bıraktığı için tecrit edildi. Kedinin serbest bırakılması için sosyal medyada kampanya başlatılırken, merkezin çağrısı üzerine asi kediyi sahiplenmek isteyenler sıraya girdi.

-Şimdi Çin'e gidiyoruz.

Evinde, oturduğu sandalyede televizyon izleyen bir kadının arkasındaki elektrikle ısıtmalı yatağı aniden patladı. Patlama sırasında yatağın iç kısmından alevlerin çıktığı ve kadının korkarak odadan kaçtığı görülüyor. Elektrikli aletlere aman dikkat edelim#8230;

-Serçenin hayatını kalp masajı yaparak kurtardı

Malatya'da sebze ve meyve pazarında esnaflık yapan Gökhan Yeniceli isimli vatandaş, işyerinin önünde oturduğu sırada bir serçenin tabelaya çarparak yere düştüğünü gördü. Yeniceli'nin, yerde hareketsiz yatan serçeye önce iki parmağı ile kalp mesajı yaptığı sonra suni teneffüs ile kuşu hayata döndürdüğü anlar kameralara böyle yansıdı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER