AKŞAM TV

İngiliz Sunucu Jeremy Clarkson'dan Greta Thunberg'e: “Kapa Çeneni ve Okula Dön”

İklim değişikliği karşıtı eylemleriyle küresel çapta gündeme gelen iklim aktivisti 16 yaşındaki İsveçli Greta Thunberg'i hedefine alan isimlere bir yenisi daha eklendi.



-Dünyanın her yerinden kadına şiddete, kadın cinayetlerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Şili'nin başkenti Santiago'da bulunan ulusal stadyumda toplanan binlerce kadın, erkek şiddetine karşı kitlesel bir gösteri gerçekleştirdi. Siyah kıyafetler ve kırmızı eşarp giymiş halde stadyumda toplanan binlerce kadın 'Sorun nerede olduğumda veya nasıl giyindiğimde değil, sen tecavüzcüsün' gibi sözler bulunan marşlarını seslendirdi.

-İngiliz sunucu Jeremy Clarkson'dan Greta Thunberg'e: #8220;Kapa çeneni ve okula dön#8221;

İklim değişikliği karşıtı eylemleriyle küresel çapta gündeme gelen iklim aktivisti 16 yaşındaki İsveçli Greta Thunberg'i hedefine alan isimlere bir yenisi daha eklendi. İngiliz sunucu Jeremy Clarkson, #8216;deli ve tehlikeli' diye nitelediği Greta'ya #8220;Kapa çeneni ve okula dön#8221; diye seslendi. Clarkson, bu hareketiyle çevre aktivistlerinin tepkisini toplayacak gibi görünüyor.

-Ukrayna'da müşterilerin en çok tercih ettiği taksinin muavini sevimli bir kedi.

Taksi sürücüsü Alexander Zigula, sokakta bulduğu kediyi sahiplendiremeyince, onu iş arkadaşı olarak yanına aldı. Zigula her gün işe gitmek için evden çıkarken, kedisi Tea onun omzuna atlıyor ve tüm günü Zigula ile birlikte geçiriyor#8230; İşte müşterilerinin kalbinde kısa sürede taht kuran sevimli kedi.

-Cumhurbaşkanı Macron'a karşı tepkiler büyüyor

Fransa'da emeklik yaşı ile düşük maaş arasında tercih yapmaya zorunlu bırakılan milyonlarca polis, hukukçu, sağlık personeli, havalimanı ve demiryolu çalışanı süresiz greve başladı. Son yılların en büyük grevinde olan eylemciler Cumhurbaşkanı Macron'un yüzünü taşıyan sembolik maketi ağaca astı ve sopalarla parçaladı. 

-Başkan adayı Joe Biden'ın seçmenle tartışması ABD gündemine oturdu

ABD'de gelecek yıl yapılacak Başkanlık seçimi için Demokrat Parti'den aday adayı olan Joe Biden'ın, seçim kampanyası esnasında bir seçmen ile yaşadığı gerginlik ülkede gündem oldu. Oğlu Hunter Biden'ı alanda hiçbir deneyimi olmamasına rağmen, Ukraynalı bir gaz firmasının başına getirdiğini anımsatan seçmene, Biden #8220;Kahrolası yalancı seni#8221; dedi. 

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER