AKŞAM TV

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun

20 Kasım 1989 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve 193 ülke tarafından onaylanan Dünya Çocuk Hakları Günü'nde dünyadaki her çocuğun hakkı olan eğitim, sağlık, yaşama ve barınma gibi konuların önemine vurgu yapılıyor. Biz de tüm çocukların gülebileceği bir dünya hayal ediyoruz...



-30 yıldır sigara içen kişinin akciğeri 25 milyon kez izlendi!

Çin'de bir hastanede doktorlar, 30 yıldır sigara kullanan 52 yaşındaki hastanın akciğerinin videosunu sosyal medyada paylaştı. Hastanın ölümünden sonra çıkarılan akciğerin sağlıklı pembe renkte olması gerekirken yıllarca içilen sigara kalıntılarından dolayı kömür rengindeydi. Sosyal medyada yoğun ilgili gören video, birçok kullanıcı tarafından 'gelmiş geçmiş en iyi sigara karşıtı reklam' olarak nitelendirildi.

-Motosiklet sürücüsü, leopar saldırısından son anda kurtuldu

Hindistan'da meydana gelen olayda, gece saatlerinde yol kenarındaki otların arasında bekleyen bir leoparın, yoldan geçen motosikletliye saldırdığı görüldü. Hızla saklandığı yerden fırlayan leopar, motosikletliyi yakalamaya çalıştı. Başarılı olamayan leopar ormana girerken, o anlar saniye saniye kaydedildi.

-Sivas'ın 'Çin Seddi'ni gördünüz mü?

Sivas'ın İmranlı ilçesine bağlı Boğazören Köyü yakınlarındaki kayalıkları görenler, burayı Çin'in kuzeybatısı boyunca uzanan Çin Seddi'ne benzetiyor. Yüksekliği yer yer 50-60 metreyi bulan kayalıklar, bölgeyi adeta ikiye ayırıyor. Doğal bir 'Çin Seddi'ni anımsatan oluşum, kilometreler boyunca kıvrımlar şeklinde devam ediyor.

-Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü#8230;

20 Kasım 1989 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve 193 ülke tarafından onaylanan Dünya Çocuk Hakları Günü'nde dünyadaki her çocuğun hakkı olan eğitim, sağlık, yaşama ve barınma gibi konuların önemine vurgu yapılıyor.

Biz de tüm çocukların gülebileceği bir dünya hayal ediyoruz...

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER